Kalosh Ҫeliku nuk ikë nga Shkupi historik

Kultura

Kalosh Ҫeliku nuk ikë nga Shkupi historik

Nga: Kalosh Ҫeliku Më: 16 prill 2021 Në ora: 09:22
Kalosh Ҫeliku

(Përçudi e kam dashur Mëngjesin

Sot e dua Perëndimin e Diellit)

 

Përçudi, e kam dashur Mëngjesin. Agimin

Malin. Sot, e dua perëndimin e Diellit!

Nuk ka problem. E dua Mëngjesin. Agimin

Hënën. Lindjen e Diellit mbi Ҫelëvjollcë.

 

Nuk ka problem, E, dua Mëngjesin. Diellin

Hënën, kur dilte majë Ftoni. Rrëzë Ҫuke:

E, Unë: me rrezet e saj e përcillja Natën...

(Budall organizëm historik)

Përditë, me Koronavirus. Pandemi

Masa të rrepta Qeveritare, Rrezik:

Mos dil në rrugë pa maska mbrojtëse

Laj duart me sapun! Dy metra Larg:

Rri, me Miken te “Parku i  Grave”’!

 

Mos pi raki rrushi. Dy shtama verë

Mos, dil te “Parku i Grave”! Qeveria:

Mos pi raki rrushi. Dy shtama verë Di!

 

Ha bukë. Dhe, qofte me brumë te “Pçella”

 (“Bleta”). Parku i halldupëve, në “Ҫair”!...

(Ujë në Shkretirë)

Heeej, rrugaçë politik! Së paku: Jepni pak ujë

Shkaku, se: Jam në Shkretirë pa ujë. Bukë.

E, ju, jeni arratisur posteve partiake - politike:

Nëpër botë. Pasuri parsonale. Dhe, familjare.

 

Heeej, rrugaçë politik! Kërkoj pak ujë! Liri

Raki rrushi. Shtamaverë, te “Parkun i Grve”!

 

Pasurinë. Postet politike, mbani për vete!...

(Huti me veshë)

Përderisa, pushoj në Verandë

Pasmesnate, në shtrat me Hënë:

Më paraqitet Huti me veshë:

Hë, si je? A, pi ende raki rrushi

Ҁfarë problemi ke, ti si Poet?

 

Jo, i përgjigjem. Nuk kam problem

Edhe, ende jam gjallë mes poezive.

Grave mia besnike te “Parku Grave”

Dhe, ende pi raki rrushi me Ibrik:

I kam, Sonte: Tri Mike në shtrat.

 

Huti me veshë, paraqitet DitëNatë

Si, je? Po, i përgjigjem. Ende, gjallë:

Ibrik me raki rrushi. Mike, në shtrat...

 

 

(Herët në mëngjes

më shuhen dritat)

Herët, papritmas. Mëngjes, shuhen dritat

Unë, në gjumë  me Raki Rrushi. Shtratë:

Edhe, atë: “Tetë Mars”. Ditën e Grave.

Jo, nuk e di kush je? O, burrë, apo Grua

Cilado qofshë: Ecë me mua në shtrat?!

 

Pse, m’i shuan Sot: Herët Mua dritat

Edhe, atë: Ditën e Grave.”Tetë Mars”?!

 

Jo, thotë: Unë jam Gruaja Yte Ëngjëll:

Që, Ty të ringjalla, në “Qafë-Thanë”...

 

(Hëna  nuk më deshi për burrë)

 

Në rregull. Edhe, pse: Unë gjithë Jetën

Të kam dashur për Grua, Nesër. Vjeshtë:

Derën, ta hapa me Dy shtama verë

Ti, nuk erdhe. Edhe, Sotekësaj Dite?!

 

Kutadi, ndoshta: Malit të ngriu Dimri

Pandemia me Koronavirusin ”armik”?!

Krushk, e pate Babadimrin e Shkupit.

Mesdite, që e grushtuan në “Bit-Pazar”

Sajën me dhurata, këtë Vit të Ri 2021:

Nusen e Malit, ende: se,  zbriti në Lëmë.

 

Përinatë tuajin: Nesër, marr, Ditën Grua!...

 

(Dudumët lexojnë pizi

pa Kalosh Ҁelikun)

Dudumët, lexëjnë pizi “erotike”

Pa Kalosh Ҁelikun. Bohemin:

Që, mbi nivelin e tyre artistik

E ka, Sot maleve: Kryengritësin.

 

Nuk ka problem, lexoni pizi

“Erotike”, pa Kalosh Ҁelikun:

Po, ju nuk jeni Nesër: as poetë...

 

(Edhe ju nuk dini të deheni

me Ibrik raki rrushi)

Edhe, ju nuk dini të deheni

Me raki rrushi. Ibrikë.

Shtamaverë, të vreshtave Ҫukës

Pavetëdije, ta vrisni Veten:

Bythekrye, rrokullisni Ibrikët:

Ditën e Nesërme “Hallall”. Shkup.

 

Edhe, ju nuk dini të pini “Hallall”

Ditën e Nesërme, në “Bit-Pazar”.

 

Ditën e Djeshme, e pini “Haram”...

 

(Kalosh Ҫeliku nuk ikë

nga Shkupi Historik)

 

Edhe, pas gjithë presioneve politike

Që, të ikë nga Shkupi Historik:

E dogjët, natën banesën në “Ҫair”

“Xhipin” para dritareve pasmesnate.

Shtëpinë e Gruas, në “Serovë”

Helmimeve. Presioneve Ҫarshisë.

 

Kotë e keni dudumë “harami”! Sot:

Kalosh Ҁeliku, s’është Hojdodolja.

 

Nuk ikë. Jo, nga Shkupi Historik...

(Koronavirusit i shpalla luftë)

 

Ikën miqtë. Gratë e mia besnike

Vetëm mbeta me Tomi Juniorin

Dhe, Koronavirusit i shpalla luftë.

 

Vetëm mbeta me Tomi Juniorin

Dhe, Koronavirusit i shpalla luftë...

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat