N'shekuj t’vjetër...

Kultura

N'shekuj t’vjetër...

Nga: Xhelal Hoxha Më: 12 qershor 2021 Në ora: 16:50
Xhelal Hoxha

N'shekuj t'vjetër, e n'shekull t'ri
Lindëm, jetuam, u rritëm e po jetojmë…

“ N’fund po vdesin, shumica n'varvëri!”...

Ah, varfëri e keqja varfëri
Nuk kishe qenë për pleqë
S'kishe qenë as për t’ri- fëmijë!

Ah, mjerim, o i shkreti mjerim,
Sa fëmija n’Kosove, n'Shqipëri e n'botë
Për ty, dhe n'ty kanë mbete jetim?!...

Mozomakeç, heu mozomakeç;
S'kishe qenë për njerëz, engjuj
por. klshe qenë për dreq!...

Në këtë punë të ndytë, s'kishte pas kurrë ren...
“Me përfundue njeriu, si me qenë një qen!”

N'shekuj t'vjetër e n'shekull të ri

Ajo e vjetra na ishe, e m'je gjithënjë

Për njerëzit egjithë globit duam t’kem liri

Për ushqim, barna e mirëqenje njerëzore…
Që kjo uri e ky diskriminim-avaz i vjetër

Që t,mos vazhdonë më tutje…

Ne duam përgjithmonë, të përfundoi me ty:

E zeza, e mjera, stërkeqja dhe e shkreta varfëri!...

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat