Lojë

Kultura

Lojë

Nga: Dibran Demaku Më: 3 dhjetor 2021 Në ora: 21:31
Dibran Demaku

Dy poezi e një poemë

të patituj e pa temë

u shkruan në fshatin Babush

veq për ty vogëlush

e për një kalavesh rrush

nga poeti:Askush.

Dy tregime e një roman

u shkruan veq për qejfin tënd

e për motrën e vogël

me një kolovajzë mbi kodër

dhe për vëllanë pak më të madh

që mbledh lule në livadh

nga shkrimtari fjalëpak

në një libër pa kapak.

Një novelë e një sonet

për dy ditë e për dy net

i shkroi krijuesi fjalëshumë

që tërë kohën e kalon në gjumë

ëndërron liqe e ëndërron lumë

krijimtarinë e do shumë

veqse lapsi i ka tretur

nëpër valë e nëpër shkumë.

Ne një puntori farkatari

kompozitori e këngëtari

bën shumë këngë veq për ty

gëzim në zmër,gëzim në sy

këngët e tyre plot hare

që ata i bën për ne

i mori në Bri një Dre

tek vraponte në pikë të hallit

duke ikur në mes livadhit.

Kjo s`ka të bëj me realitetin

as me lumin as me detin

as me tokën as me qiellin

as me hënën as me diellin

as me planetet dhe natyrën

as me rrezet as me pasqyrën

ishte shkurt veq një lojë

si një çokolatë e ëmbël n`gojë...

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat