Lot plaku

Kultura

Lot plaku

Nga: Hysen H. Ymeri Më: 28 janar 2022 Në ora: 01:02
Foto ilustrim

Sikur fëmijë, sikur foshnje,

N'fshat të dreqit u terorizuar!

Nëpër ëndrra filloj për të qajte

Kudo shpendet, bishat, ishin duke e sulmuar! 

 

E sulmoni orlat e gjeraqinatë

Herë-herë gjarpërinjë e ujqit.

Nëpër shpatie edhe dhelpërinatë

Nuk mujshin ta mbrojnë as bujqit!

 

Shpeshherë vehtën e shihte

Si n'pasqyrë nën ujin e ibrit.

Retë e qiellit me vaji i thirrte

E nga toka ua lexonte vjershën e librit!

 

Nuk e lashin ëndrrat

Cenin për të fjetë!

Ëndrrën ia vjeshinë zgjendrratë

Qetësinë nga ëndrratë s'dinte si me gjetë!

 

Prinderit e dërguan tek dajët

Për t'jetuar dhe shkolluar.

Por edhe atje i shkuan pas hallët

Ëndrrat e ujit të lumenjëve duke e frigësuar!

 

Qielli nën ujit e bunareve

E bënin frigacak!

E qetësojshin gurët e varrëve

Dhe rrezët e diellit në shpat.

 

Kur librin Ceni e lexoj

Njëmijë mila nën det!

Ëndrra t'vertetën ia tregojë  

Ti duhet të bëhësh poet!

 

Ti si poet i ri

Traumat ke për t'i zbuluar!

Nëpër këto faza kalon çdo fëmi

Ti si poet ,ëndrratë duhet përshkruar! 

 

Para adoleshencës një orë

Ëndrra u bë realitet!

Trauma me ra mbi dorë

Për të ardhmën time me fletë!...

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat