Rrugëtimi i jetës

Kultura

Rrugëtimi i jetës

Nga: Ferat Shala Më: 12 gusht 2022 Në ora: 18:56
Ferat Shala

Lindem për t'jetuar

Në këtë botë madhështore

Lindem pa ditë ne

Se kur do t'shkojmë në varre

Erdhëm në ketë botë

Dhe filluam me u rritë

Nuk e dinim atëherë

Se çka është duke na pritë

Rrugëtimi në jetë

Kishte edhe fsheftësi

Ndonjëherë mirë e mirë

Ndonjëherë zi e ma zi

Tani sa u rritem

Që ta shijojmë jetën

Rrugëtuam e rrugëtuam

Për t'gjetur të vërtetën

Erdhi fundi i jetës

Pa ditur asgjë fare

Kaluam në tjetër botë

Sikur të bëjmë hajgare

Falë perëndisë

Që na ka në dorë

Nëse do të dinim kur vdesim

Ishim bërë të gjithë horë

Vdekja nuk ka hile

I ri apo i vjetër

Duhet ta pranojmë

Edhe atë botën tjetër.

11, 8, 2022 Burojë.

NIPAT TË GJYSHI

Nipat shkojnë të gjyshi

Me plotë dëshirë

Duke folë nder veti

Gjyshin e kem të mire

Po sa mbërrijnë të dera

Trokasin menjëherë

Hapna derën gjysh

Se erdhem për nderë

Sa më shpejt gjyshi

Ua hapë derën

Ejani djemt e mi

Se ma sjellët pranverën

Erdhen të dy nipat

Gjyshin e përqafojnë

Me lot për faqe

Gjyshën e kërkojnë

Babagjysh tregona

Ku është gjyshja jonë

Ah bre djemt e mi

Ndoshta vjen më vonë

Nipat me zë të lart

Thërrasin ku të kam gjyshe

Mbeten me lot nsy

Ska Në këtë botë më ndryshe.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat