Ëndrrat e jetës së njeriut...

Kultura

Ëndrrat e jetës së njeriut...

Nga: Xhelal Hoxha Më: 29 janar 2023 Në ora: 09:35
Xhelal Hoxha

Ëndrra ndodhin gjatë gjithë jetës njerëzore...
Ëndrrat ishin, janë e mund të jenë të ndryshme:
Ëndrrat të arsyeshme, e të pa arsyeshme;
Ato ëndrra janë:
Ëndrrat e njerëzisë
Ëndrrat e fëmijërisë
Ëndrrat e pjekurisë
Ëndrrat e vetmisë
Ëndrrat e shkollimit
Ëndrrat e vuajtjeve të mëdha...

Ëndrrat e gjata të lirisë...
Ëndrrat e skamjeve
Ëndrrat e pasurisë
Ëndrra të dështuara
Ëndrrat e shoqërisë
Ëndrrat të realizuara 
Ëndrrat të shumta të dashurisë...
Ëndrrat të pa realizuara
Ëndrrat për kufi vendesh
Ëndrrat e fshehura e të pa shpjeguara...

Falë sfidave të jetës që jetojmë keq e mirë... 
Si dhe natyrës, Zotit-hyjit që vepron i lirë
Që në mendjet e tyre, nuk e ka lënë me i lexuar 
Ëndrrat e asnjë njeriu në këtë jetë...
"Ndonëse, asnjë njeri nuk do të kishte me jetuar bashkë;
Por, çdo njeri kishte me u nda, dhe e kishte me mbetë në jetë,
qyqe kalli vetë!"...

Në fund kishte me jetuar krejtësisht i vetmuar
S’i një skllav i hekur keq, dhe plotësisht i robëruar!...

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat