Citate-Opinione të burrave të mëdhenjë vendorë e botërorë, pa komentime

Kultura

Citate-Opinione të burrave të mëdhenjë vendorë e botërorë, pa komentime

Nga: Ali Kelmendi Më: 31 janar 2023 Në ora: 16:20
Autori Ali Kelmendi

-Dobrica Ҫosiqi – baba i nacionalitetit dhe naconalizmit serb dhe deklarat e tij për popullin e tij serb:

«Ne gënjejmë për të mashtruar vetën, ta ngushëllojmë tjetrin; Gënjejmë nga turpi, trimerojmë, fshehim varfërinë tonë, gënjejmë përshkak ndërshmerisë. Gënjejmë përshkak lirisë. Gënjeshtra është fytyra e patriotizmit serb, dhe vërtetim i intelegjencës sonë të lindur. Gënjejmë për aftësi krijuese dhe inventive, fantazojmë.

- «Gënjeshtra është interes shtetëror serb»

- «Gënjeshtra është në vet qenien e serbit»

- «Në këte shtet çdo gënjeshtër në fund bëhet e vërtetë*

-»Serbët sa herë në histori i ka shpetuar gënjeshtra

-Plaku shqiptar :« Rrena është si krediti, kënaqu sot e paguaj nesër» Do paguajnë!

Leo Freundlich (1878- 1948) shkrimtar dhe politikan austriak kishte thënë: « Një gjë u është e qartë serbëve, armiku më i madh i tyre është e vërteta. Ajo rrezikon ekzistencen e tyre»

Tony Blair ( 1999 ):

-» Lufta kundër serbëve nuk është më vetëm një konflikt ushtarak. Kjo është një betejë në mes të mirës dhe të keqës, në mes të qytetërimit dhe barbarizmit»

At Gjergj Fishta:

« Kur sllavët erdhën nga shpellat e Uralit, shqiptarët e kishin kryer ciklin dymijë vjeqar të qytetërimit të lashtë»

Faik Konica

« Sa shqiptarë janë të ndershëm, do të mbajnë të gjithë më anën kombëtare. Ata qe

janë zuzarë, shpirtrobër e bij kurvash, le të mbajnë më anët e tjera.»

Idriz Seferi:

«Tradhtari kurrë mos u lindë, po u lind mos u rrit, po u rrit mos u shtoft, veç u faroftë.

Opinionet e Tirana Today news 4. janar 2019

Sa të lashtë jemi Shqiptarët në këto troje. Ja se ç`thonë studiuesit

-Johann Georg von Hahn:

« Shqiptarët janë pasardhës të Ilirëve, ndërsa ilirët janë pasardhës të Pellazgëve… Shqiptarët janë stërnipërit e Pellazgëve»

- Alphonse de La Martinë:» Ku komb e ky popull nuk merret nëpër këmbë. Kjo është toka e heronjve të të gjitha kohërave».

«Shqiptarët janë raca njerëzore më e bukur që ekziston, trima më të fortë se kështjellat e tyre».

Antropologu gjerman Wirchow kishte deklaruar se kafka e shqiptarit është kafka më e bukur në botë»

-Branisllav Nushiq:

«Shqiptarët janë autoktonë, të cilët gjatë gjithë dyndjeve të popujve ruajtën karakterin e vet në mënyrë të theksuar. Ata u bënë ballë sulmeve të romakëve, mësymjeve të dendura sllave, të cilet ua pushtuan të gjitha fushat, ultësirat, dhe lumenjtë».

- «Gjyshërit e shqiptarëve merrnin pjesë në luftën e Trojes, të udhëhequr nga Akili( në njerën anë) dhe Hektori ( në anën tjetër)»

- Maurico Druom: Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se historia».

- Giuseppe Caztapano:

«Atlantita e cila është zhdukur para 12.000 vjetësh ishte tokë e ilirëve ( pellazgëve), të cilët shpetuan nga përmbytja e Atlantidës dhe filluan civilizimet e reja në të gjitha kontinentet, sidomos në Evropë, Aefrikë dhe Azinë e Vogël».

-» Homeri aty gjeti Akilin, grekët Aleksandrin e Madh, turqit Skënderbeun, njerëz këta të së njëjtes racë, të të njejtit gjak!

- Harold Whitehal:

«Hieroglifet egjiptiane, të shkruara para 4.000 vjetësh, kanë domethënie në gjuhën shqipe»

- Henry Noel Brailford:

«Shqiptari « primitiv», ne fakt është mbinjeriu, të cilin e ënderronte Friedrich Nietzsche».

-Maximilian Lambretz: « Historia e vërtetë e njerëzomit do të jetë shkruar, vetëm kur ajo do të shkruhet me pjesëmarrjen e shqiptarëve»

- Nicolae Jorgi: Populli shqiptar së bashku me baskët, janë më të vjetërit në Evropë»

Lordi Byron: Shqiptarët me kostumet e tyre, bëjnë një peisazh më të mrekullueshëm në botë...-

Hakki Pasha: «Po doli në shesh historia e shqiptarüeve, Perandorinë Osmane e merr lumi»!

P.S. Lexuesëve të mi ua kam borgj qe edhe njëherë tua sqaroj prejardhjen e fjales (Emërit) Pellazge. Sipas shkrimtarit françez; Robert d`ANGELY, fjala Pellazg e ka kuptimin si vijon: Pell = Pjellë, ndërsa fjala asgë = bardhë. Pra. Pjellë e Bardhë

Racë e bardhë, racë Diellore, racë Yllore, racë e Artë - të arit janë, dhe prej kësaj del se Pellazgo - Ilirët – Shqiptarët, jemi njerëz të Artë. Pra. Racë ARIANE.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat