Ulërima ujqërve

Kultura

Ulërima ujqërve

Nga: Adem Bytyçi Më: 2 shkurt 2023 Në ora: 15:31
Autori Adem Bytyçi

T’ Evropës dhe Serbisë

Përhapet trishtueshëm

Gjithandej:

Një pjesë

Territorit t ‘Dardanisë.

mbulojnë retë e zeza

T' serbo -sllavisë

Veriu i Dardanisë

Rrezikohet për tu ndarë.

Pa t' cilën Dardania

Përjetësisht e ka t' vështirë t' frymojë

Dhe ta ndërtojë t' ardhmen që e meriton

Për t' cilën ka derdhur një det gjak.

Për tw qenë e lirë

N' twrë teritorin e saj.

Kësaj radhe si çdo herë

Evropa edhe pse na premtojë

Ma n' fund agresorin e ndihmojë

Viktimën e ndëshkojë

Dardanisë pjesën

Ma vitale insiston

Për t'ia ndarë

Për ta lënë për gjithmonë

Një shtet jo funksional

N' twrë territorin e saj.

Shqiptarët përderisa

Vazhdojnë t ‘mos jenë t ‘bashkuar

Edhe pas kaq shekujsh

Padrejtësitë historike

Vazhdojnë t'i ndjekin pas

Duke ua lënduar

T' ardhmen që e meritojmë

Për t'i hapur dyert Evropës

Për civilizimin e t' cilës

Kanë dhënë shumë.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat