Marrëveshja

Kultura

Marrëveshja

Nga: Dedë Preqi Më: 19 mars 2023 Në ora: 15:34
Dedë Preqi

Duhet t’i kujtojmë vetes tonë

Se s’mund t’bëhën ndryshimime,

Pa e pranuar ligjin e gabimimeve

Me kompromis dhe marrëveshje.

Nuk ka formula dhe as nene ligjore

Që ti mësojmë përmendësh prore,

Lidhur me ndryshimin e krizës së jetës

Më atë që kërkon të lirohesh prej urrejtjes.

Sëcili duhet të bëhët vetëvetja

Të vendos për jetën e vet të lirë,

Të përballoj mangësitë që ka jeta

Dhe të plotësoj nevojat e veta.

Sëcili kërkon ta gjejë vet vetëvetën

Dhe kërkon ta drejtojë vet jetën,

Duke luftuar pengesat dhe ligësitë

Të mos i dorëzohet pritjes e pasivitetit.

Marrëveshja i përcakton detyrimet

Dhe kushtet cilësore në mes palëve,

Format e bashkëpunimit dhe veprimit

Përmes rregullave e rrugëve të pajtimit.

Marrëveshje nuk quhet përdorimi i forcës

Marrëveshje nuk quhet përdorimi i dhunës,

Marrëveshje nuk quhet loja me fatet njerëzore

Marrëveshje nuk quhet aroma e gjakut dhe barotit.

Marrëveshje quhet vetëm ëndërra pa brenga

Marrëveshje quhet aroma e bukës së freskët,

Që shtrohet në sofrën e gjerë me plot fëmijë

Aty rreth e rrotull ku ushqehen të gëzuar e të lirë.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat