Parodi parlamentare

Kultura

Parodi parlamentare

Nga: Xhelal Hoxha Më: 25 mars 2023 Në ora: 13:29
Xhelal Hoxha

Në një rreth vicioz janë

si mishi ngjitur për thoj

Janë mbledhur Kuvendarët

“si hienat shfaçur me çakoj”

E kanë futur në mes ” luanin”

Po dojnë me shky-përbi!

Qesin tym e zjarr nga goja

Po qesin vrerë të zi!

Flasin tepër me fjalë të pista

Nxjerrin blozë e akuza

Me shumë fytyra janë bërë

Janë të fliqur e përjargur keq

nga goja e nga zuza...

Shajnë flliqt të mjerë janë

si t’ishin dalur në ring-meq

Ato siç janë, ma zi e ma keq

marrin nëpër gojë, atë edhe ëmë

Si në Prishtinë, poashtu n’Tiranë!

Na tregojnë prralla të mira

me plot rrena e magji...

ofendojnë, shajnë bërtasin si të krisur

I vërsulen njëri-tjetrit, zi e ma zi!

Pa dallim si në Kosovë dhe n’Shqipëri!

Nuk po gjejnë dot rrugëdalje…

dritës-llampës t’ia gjejn fitilin…

Njëra anë “qeshTiton”  

Ana tjetër “mbronë Fadilin!”

Ka ardhur kohë e keqe thonë:

Kosovës t’ia sjellin shpëtimin…

Na u çjerrën maskat, na u ba beteri

Herë pas here n’skenë parlamentare

Na del si shpesh “edhe xhaxhi Enveri”…

Një lutje për ju e kemi

Kuvendit-lutje të rrallë:

Mosni ju lutemi shumë

Se na bëtë kahre edhe neve

Ndërsa ju ndërmjet veti

U bëtë gaz dhe u bëtë përrallë!

Korigjohuni e përmirsohuni

Sa s’është bërë tepër vonë…

Pashë nderin e kombit e t’Zotit:

Punoni njëhere në jetë, mirë e drejt

Na folni pak ma rrallë e pëmallë

Se n’kuvend nuk jeni përgjithmonë

Bëni më shumë nder punës e Kuvendit

O ju delegat-e dhe njerëz të këti vendit

Bashkë-ofrohuni, punoni e bëhuni unikat

Për nderë të kësaj lufte që patëm dikur

Për hirë të Trepçës me shumë xehe e dukat…

Për hirë të viktimave tona të zhdukura

Pë shpirtin e tyre, që nuk morëm sado hak…

Që ne si popull i vuajtur, pa shtet ishim

Për mbijetesë dhe lavdi të këti vendi që kishim

Që dhamë shumë... dhe derdhëm gjithë këtë gjak!...

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat