Dita e Pavarësisë së Kosovës

Kultura

Dita e Pavarësisë së Kosovës

Nga: Adem Bytyçi Më: 17 shkurt 2024 Në ora: 06:38
Adem Bytyçi

Me 17 shkurt 2008 

Pas shumë vujtjesh

Kosova arriti 

T'bëhet shtet.

Sot këtij shteti më t'rinjë

N'Evopë dhe n'Botë

Ka kush t'i dali zot.

Kosova tani

Është shteti më demokratik

Që i mbron t'drejtat

Dhe liritë 

E t'gjithë qytetarëve

Dhe minoritetëve kombëtare

Që jetojnë n'këtë shtet.

Pavarësia Kosovës

Nga Kolonializimi serb

I ka kushtuar 

Shumë sakrifikica 

Popullatës shqiptare 

Krime kundërnjerëzimit

Dhe gjerë n'gjenicid

Nga regjimi gjaktar

I shtetit serb 

Me n'krye

Kasapin e Ballkanit

Sllobodan Millosheviq.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat