Drejtori

Kultura

Drejtori

Nga: Gjon Marku Më: 23 shkurt 2024 Në ora: 09:49
Gjon Marku

Mirmëngjes more drejtor

Si ka nisur për ty dita

Po të presim në oborr

Lum si ne na erdhi dita

Vjen servili më i pari

E ka blerë ai një diplomë

Pranë teje shumë bujar

Më ke mua mendjehollë

Ti sot erdhe por si drita

E ta nisësh punën mbarë

Unë të them si është tradita

Por si ne gjer sot s’ke parë

E pas tij në rradhë hajduti

Jam i zoti e kam emër

Edhe pse ish m** mas m***

Po drejtori e kish për zemër

Kemi ne për ta shpërblyer

Bëre rrugë ia bëre fora

Është zgjidhje e shkëlqyer

Se tani na zgjatet dora.

Edhe ai bënte drejtorin

Punët nisën si rrufe

Pranë vetes mori horrin

Larg të diturin e le

Krejt i mbushur me djallzi

Flisje vetëm për fitore

Mbi të ndershmit si duhi

Gjithë dufin, mor horr, nxore

Oh sa t’u shtrua ty oreksi

Që të vjedhësh mor drejtor

Po të pëlqente dhe seksi

Edhe vartëses ja kërkove

Fati o mor se çe deshi

si  të kesh punët në dorë

Edhe doli bash te sheshi

Se na ishe ti krejt horr

E kur ktheheshe nga pija

Frenat merrje ti në dorë

Turreshe mbushur nga padia

Mbledhje bëje ti drejtor

Puna po na del në pah

I shikoni këto yje

Me servilët krah më krah

Injorancës ti i prije

Përgatite bëre grupin

Shpifje flisje ti pa ndarë

Pranë ti mbaje turpin

O drejtor ti mor i marrë

Por të doli një ditë prita

Kur se prisje nisi kthesa

Edhe mirë pa nisur dita

E t’u shua krejt ty shpresa

Nis e fortë e fryn furtuna

E si dallgët nëpër lum

Fort e zezë paska qenë puna

E me presh në dore të zunë

I talentuar në ligësi

S’bëre ti veç punë të zeza

Dalëngadalë e në qetësi

Nxorre fytyrat e vërteta

Edhe pse t’u shua ëndrra

Mundi yt nuk shkoi kot

Na tregove burrat kurva

E lavirët që s’mbahen dot.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat