Kujtesë e hidhur!

Kultura

Kujtesë e hidhur!

Nga: Adem Bytyçi Më: 30 maj 2024 Në ora: 16:40
Autori Adem Bytyçi

Viti 1981

Na quanin

Irredentist

Anti Jugosllav

Dhe epitete tjera

Që nuk harrohen kurrë

Na kanë mbetur n ‘kujtesë përgjithmonë.

Ne që punonim n ‘arsim

Drejtorë shkollash

Sekretarë partish

Na ftonin n ‘seanca

Për t'i kritikuar studentët

Pse i kërkonin

Drejtat legjitime tonat

Për t ‘qenë t' barabartë

Me serbë e kroatë

Boshnjakë

Sllovenë , malazezë

E maqedonas.

Shumica nga ata

Që i kritikonin Studentët

I quanin irredentist

Qanin me lot n' sy

Si nostalgjikë

T'anti shqiptarit

Jugo serbo Titist

Ca nga ata nuk janë n ‘jetë

Tjerët kur i sheh

Turpërohen siq është më keq

Edhe pse i ka zënë

Shumë vonë

Për tu penduar n ‘jetë.

Ka edhe profesorë fakultetesh

Që krenohen për patriotizëm

Ca nga ata sot kanë hyrë n ‘politikë

Dikur qëndronin ulur

Me Millosheviqin

Dhe Rrahman Morinën

Si dhe me anti shqiptarët tjerë

N' t ' njëjtën karrige.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat