Kujtim me poetin Agim Gjakova

Kultura

Kujtim me poetin Agim Gjakova

Nga: Eugen Shehu Më: 21 qershor 2024 Në ora: 09:46
Poeti Agim Gjakova dhe zonja e tij (e ndjerë) si mikpritës

Në qershorin e vitit 1991 kur isha në Tiranë për të pregaditur rithkimin e Organizatave nacionaliste të emigracionit politik,pjesë e cilave isha ,me takimeve që pata me shoqatat e të borgosurve dhe të persekutuarve antikomuniste politike.Një ditë ishim të ftuar në një drekë në shtëpinë e Poetit të njohur Gjakovar dhe nga zonja e nderuar (kam haruar emrin) dhe kunati i Agim Gjakovës.

Unë isha i shoqëruar edhe me sekretarin e përgjithshëm të parë të degës së LDK-së në Zvicër, un isha atje për bisedime me shoqatat antokomuniste dhe partitë e para postkomuniste,ndërsa z.Bashkim Qorolin donte të më shoqëronte,në atë kohë unë veç aktiviteteve të mija në kudar të emigracionit antikomunist në diasporë ,drejtoja dhe gjitha organizimet e degës ë parë të LDK-së në Zvicër edhe organizimit e protestave,atë herë kryetar i parë ishte Hajdar Sadrija, ndërsa unë dhe i ndjeri Mustafë Xhemajli që ishte tek unë përgadisnin programet organizative dhe funksionimin e komisioneve.z.Qoroli kishte dëshirë të madhe të vizitonte Shqipërinë si "kopshtin me lule" të diktaturës komuniste dhe unë e mora me veti.

Poeti z.Agim Gjakova dhe zonja e tij (e ndjerë) si mikpritës na bënë një nderë dhe respekt që na mbeti gjithmonë në kujtime në atë kohë në Tiranë , ndaj në këtë datë e risjedha në një freski kujtimi.Një kohë e kaluar me bisedë dhe ambient të mrrekullueshëm.

I dëshiroj shëndet z.Agim Gjakova.

foto.qershor 1991-Tiranë ; në të majtë në mes eugen shehu,

në të majtë z.Agim Gjakova dhe z.Bashkim Qoroli,përballë zonja e nderiur e A.Gj. dhe në krahun tim të djathtë kunati i tij (emrine haruar).Dhe një herit falenderit.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat