Biden, një vend mund të jetë i fortë nga jashtë, nëse është i fortë edhe nga brenda!

Amerika

Biden, një vend mund të jetë i fortë nga jashtë, nëse është i fortë edhe nga brenda!

Nga: Prof. As. Dr. Nijazi Halili Më: 22 janar 2021 Në ora: 16:57
Prof. As. Dr. Nijazi Halili

Diplomacia u kthye!

Biden gjithashtu duhet të sjellë dhe riktheu vendin e tij, përsëri në demokraci.

Amerika mund të udhëheqë vetëm me shembull, është një nga fjalitë e Biden, një vend mund të jetë i fortë nga jashtë, nëse është i fortë edhe nga brenda.

I  mbaroj koha politikës së jashtme të  Donald Trump, i cili dëshironte të zvogëlojë më tej trupat në Afganistan deri pak para se Biden të marrë detyrën.

Menjëherë pas marrjes së detyrës, skadon marrëveshja e fundit e kontrollit të armëve bërthamore me Rusinë dhe kush e di se çfarë do të provojë Kim Jong-Un në Korenë e Veriut në të ardhmen e afërt.

Joe Biden solli shumë bashkëpunëtorë e njerëz të besuar e shokë të ngushtë në krye të ekipit të tij të politikës së jashtme. Ata i dinë mirë se çfarë detyra dhe përgjegjësi do e presin vendin, megjithatë mezi presin të marrin detyrat dhe të fillojnë punën nga e mbara.

Thomas-Greenfield, ambasadori i ardhshëm i KB,  deklaroi se është rikthyer zëri i arsyes "Amerika u kthye! Multilateralizmi u kthye! Diplomacia u kthye!"

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat