Studentët shqiptarë në New York, nisën nismën studentore universitare të qytetit të Nju Jorkut

Amerika

Studentët shqiptarë në New York, nisën nismën studentore universitare të qytetit të Nju Jorkut

Beqir Sina, New York Nga Beqir Sina, New York Më 10 korrik 2023 Në ora: 21:40
Foto nga vendngjarja

Rritja jashtëzakonishtë e madhe e numrit të të rinjve shqiptarë që studion në universitetet e zonës së Tri-Shteshit, dhe kryesisht New York-ut, ka nxitur Konsullatë e Përgjithshme e Republikës së Kosovës, në SHBA, të mbështesi inisiativat e tyre.

Për këtë qëllim mesjavën e kaluar(e enjte, më 6 qershor 2023), në mjediset e kësaj konsullate u mbajt një takim nismëtar mes bordeve studentore universitare të qytetit të Nju Jorkut, takim i thirrur nën kujdesin e Konsullatës së Përgjithshme e Republikës së Kosovës. 

Diplomati Fatmir Zajmi, in Ngarkuar me Punë i Përkohshem -Charge d’Affaires ne KPNJ , na tha se :”Synimi i këtij takimi ishte krijimi i një iniciative të përbashkët, apo një pikëmbledhje që grupimet studentore të mblidhen së bashku”.

Image
Foto nga vendngjarja

Diplomati i Republikës së Kosovës në New York, sqaroi se takim i parë ishte një bashkëbisedim i sinqert mbi rëndësinë e krijimit të një bashkepunimi të përbashkët mes studentëve. 

Takimi i praktikave “Tryezë e rrumbullaktë”në këtë konsullat u ndoq nga afër nga znj. Ana Mani, asistente ekzekutive e Ambasadorit. Në ndërkohë në këtë takim morën pjesë tre student(3) përfaqësues të “Manhattan College Albanians:” Eleni Mazija, Dejvi Hoxha dhe Frenki-Samuel Lulgjuraj, një (1) student, përfaqësues i “Columbia University Albanian Society:” Bekim Bruka, i cili njëkohësisht po kryen praktikën pranë Konsullatës së Përgjithshme të Republikës së Kosovës në Nju Jork.

Si dhe dy student (2) përfaqësues të “Albanian Roots Club – Saint Francis College:” Jesika Hasankolli, dhe Megi Rama, dhe një student përfaqësues i “Stony Brook University Albanian American Student Organization:” Alban Hyseni.

 Diplomati Fatmir Zajmi, in Ngarkuar me Punë i Përkohshem -Charge d’Affaires ne KPNJ duke folur për kêtë inisiativë mjaft të rëndësishme të studentve shqiptar në universitetet amerikane tha se Bordet në këtë takim u ran në dakord në parim për Zgjerim të metëjshem të iniciativës në të tjera klube studentore universtare, ku parashikohet që takimi i rradhës të mbahet përpara Festave të Nëntorit.

Dhe, Krijimi i një ure lidhëse kontakti e bordeve me njëri-tjetrin dhe me Konsulatën.Krijimi i një databaze me të gjitha grupimet studentore universitare në Nju Jork, e më pas në SHBA.

 

Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Kosovës në New York, e cila me punën e saj të madhe dhe të palodhur me komunitetin shqiptar, po luan rolin e një Ambasade ose Misioni të R.K. në SHBA thotë se Bordet me inkurajim të Konsullatës, diskutuan mbi zgjerimin e metëjshem të iniciativës në të tjera klube studentore universtare, dhe mbi iniciativat e ardhshme të organizuara nga ta.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat