Kuvendi mban dy seanca javën e ardhshme, dy marrëveshje ndërkombëtare në rend dite

Aktuale

Kuvendi mban dy seanca javën e ardhshme, dy marrëveshje ndërkombëtare në rend dite

Më: 14 prill 2023 Në ora: 16:29
Kryesia e Kuvendit

Kryesia e Kuvendit në mbledhjen e sotme ka vendos që Kuvendi të mblidhet në seancë plenare të mërkurën, më 19 prill 2023, për të vijuar punën me pikat e papërfunduara nga seancat e kaluara.

Një ditë më pas, më 20 prill, ndërkaq, do të mbahet seanca e re. 

Në njoftim thuhet se fillimisht Kuvendi do të trajtojë dy pikat e zakonshme të rendit të ditës, deklarimet jashtë rendit të ditës dhe pyetjet parlamentare, për të vazhduar tutje me pikat e parapara. 

“Kështu, në lexim të dytë pritet të votohen dy projektligje: Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të Agjencive Ekzekutive, si dhe Projektligji për Prokurorin e Shtetit. Po ashtu do të votohen edhe rekomandimet lidhur me Raportin e auditimit të teknologjisë së informacionit “Sistemi për Menaxhimin e Pagave”, si dhe ato lidhur me Raportin e auditimit: “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga Donatorët për vitin 2021”, thuhet në njoftim. 

Sipas Kuvendit, pikë e radhës e rendit të ditës do të jetë shqyrtimi i Projektligjit për ratifikimin e Marrëveshjes së kredisë dhe projektit ndërmjet Republikës së Kosovës, përfaqësuar nga Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve, KOSTT (Operator sistemi, transmisioni dhe tregu sh. A.) dhe Frankfurt am Main (KFW), për të vijuar me shqyrtimin e Projektligjit për ratifikimin e Marrëveshjes së kredisë në mes të Republikës së Kosovës dhe Bankës Evropiane për rindërtim dhe zhvillim për Projektin “Ngrohtorja solare e Prishtinës”. 

Në në lexim të dytë, ndërkaq, parashihet të shqyrtohet Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për trajtimin e ndërtimeve pa leje, për të përfunduar me shqyrtimin e Propozim-rezolutës për shpenzimet e parasë publike për dy vite mandat të Qeverisë së Republikës së Kosovës.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat