“Ligj të tillë e kishte vetëm Meksika dhe tani Kosova”, deputeti i PDK-së me kritika ndaj Qeverisë

Aktuale

“Ligj të tillë e kishte vetëm Meksika dhe tani Kosova”, deputeti i PDK-së me kritika ndaj Qeverisë

Nga: Bota sot Më: 22 prill 2024 Në ora: 19:29
Deputeti i PDK-së, Ardian Kastrati

Deputeti i PDK-së, Ardian Kastrati ka kritikuar qeverinë Kurti dhe projektligjin për tekstet shkollore që ka kaluar në kuvend.

Kastrati thotë se pushteti i Kurtit po rikthen kohën e Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë ( RSFJ) kur kishte vetëm botime arsimore qeveritare.

“Me projekt-ligjin për tekste shkollore që kaloj me vota të vjedhura në kuvend, pushteti i Kurtit po na rikthen në kohën e Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë ( RSFJ) kur kishte vetëm botime arsimore qeveritare. Në atë kohë Kosova kishte vetëm Entin për Botimin e Teksteve Shkollore që funksiononte i diktuar nga pushteti komunist i Krahinës Socialiste Autonome të Kosovës (KSAK)”, ka shkruar Kastrati

Ai thotë se ligj të tillë kishte vetëm Meksika dhe tani Kosova bëhet e dyta dhe për këtë kanë reaguar si pozitë dhe përmes letrës së EEPG-së kanë shprehur shqetësimin e tyre.

“Së fundmi në krejt botën një ligj të tillë kishte vetëm Meksika dhe tani Kosova bëhet e dyta.

Pas reagimit tonë si opozitë, tani kanë ardhur reagime edhe ndërkombëtare në adresë të Komisionit për Arsim,Shkencë,Teknologji,

Inovacion,Kulturë,Rini dhe Sport.

Në foton më poshtë e keni reagimin e Grupi Evropian të Botuesve Edukativ (EEPG,

Zyra e Berlinit) drejtuar këtij komisioni.

Në këtë letër EEPG shpreh shqetësimin rreth implikimeve të mundshme të këtij propozim-ligji duke tërhequr paralele me skenarë të ngjashëm ndërkombëtar që kanë ndikuar në rezultatet arsimore e të cilat janë pasqyruar në mënyrë të dukshme në vlerësimet e PISA.

Ndër të tjera ata ligjin e ri të propozuar e të kontrabanduar nga VV për tekstet shkollore e shohin si përjashtues për shtëpitë botuese dhe konsiderojnë se ky është eliminim i tyre nga konkurrenca e lirë.

Këtë EEPG e ilustron me shembulin e Meksikës që kishte vetëm botime arsimore qeveritare.

Për më shumë reagimi i EEPG më poshtë!”, ka shtuar deputeti i PDK-së.

Postimi i plotë:

Të nderuar miq,

me projekt-ligjin për tekste shkollore që kaloj me VOTA TË VJEDHURA në kuvend, pushteti i Kurtit po na rikthen në kohën e Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë ( RSFJ) kur kishte vetëm botime arsimore qeveritare.

Në atë kohë Kosova kishte vetëm Entin për Botimin e Teksteve Shkollore që funksiononte i diktuar nga pushteti komunist i Krahinës Socialiste Autonome të Kosovës (KSAK).

Së fundmi në krejt botën një ligj të tillë kishte vetëm Meksika dhe tani Kosova bëhet e dyta.

Pas reagimit tonë si opozitë, tani kanë ardhur reagime edhe ndërkombëtare në adresë të Komisionit për Arsim,Shkencë,Teknologji,

Inovacion,Kulturë,Rini dhe Sport.

Në foton më poshtë e keni reagimin e Grupi Evropian të Botuesve Edukativ (EEPG,

Zyra e Berlinit) drejtuar këtij komisioni.

Në këtë letër EEPG shpreh shqetësimin rreth implikimeve të mundshme të këtij propozim-ligji duke tërhequr paralele me skenarë të ngjashëm ndërkombëtar që kanë ndikuar në rezultatet arsimore e të cilat janë pasqyruar në mënyrë të dukshme në vlerësimet e PISA.

Ndër të tjera ata ligjin e ri të propozuar e të kontrabanduar nga VV për tekstet shkollore e shohin si përjashtues për shtëpitë botuese dhe konsiderojnë se ky është eliminim i tyre nga konkurrenca e lirë.

Këtë EEPG e ilustron me shembulin e Meksikës që kishte vetëm botime arsimore qeveritare.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat