Rama: Rritja e faturave të tatimit në pronë erdhi nga Ministria e Financave, komuna nuk kishte asnjë ndikim

Prishtina

Rama: Rritja e faturave të tatimit në pronë erdhi nga Ministria e Financave, komuna nuk kishte asnjë ndikim

Nga: M.L. Më: 24 janar 2023 Në ora: 17:13
Përparim Rama

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Përparim Rama ka reaguar lidhur me ngritjen e çmimeve të tatimit në pronë, e cila ka shqetësuar qytetarët.

Rama ka thënë se kryeqyteti nuk ka pasur ndikim në rritjen e faturave të tatimit në pronë dhe se e njëjta ka ardhur nga rivlerësimi i pronave nga ministria e Financës.

Sipas tij, Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve është autoriteti kompetent për vlerësimin e pronave, ndërsa Kryeqyteti sipas të njëjtit Ligj, cakton përqindjen e tatimit në pronë në bazë të vlerësimit të Ministrisë

Postimi i plotë:

Të dashur qytetarë,

Që prej dje kam marrë shqetësime të arsyeshme nga ju në lidhje me ngritjen e çmimeve të tatimit në pronë.

Për të evituar hutinë e shkaktuar nga deklaratat e nxjerra deri më tash, dëshiroj ta bëj më se të qartë për të gjithë qytetarët e kryeqytetit, të cilët janë ata që direkt preken nga ky proces.

Bazuar në dispozitat e Ligjit në fuqi për Tatimin në Pronën e Paluajtshme (neni 17 i Ligjit nr. 06/005 dhe UA MF-Nr. 08/2019) Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve është autoriteti kompetent për vlerësimin e pronave, ndërsa Kryeqyteti sipas të njëjtit Ligj, cakton përqindjen e tatimit në pronë në bazë të vlerësimit të Ministrisë.

Kryeqyteti e ka caktuar përqindjen më të ulët të mundshme të tatimit në pronë. Norma më e ulët e lejuar është 0.15% e shumës së përcaktuar nga Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve.

Prandaj, ju siguroj se Kryeqyteti nuk ka pasur asnjë ndikim në rritjen e faturave të tatimit në pronë, por rritja ka ardhë si pasojë e ri-vlerësimit të pronave nga Ministria e Financave.

I juaji,

Përparim Rama

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat