“Çdo ndërtesë do ketë kod unik”, Balla: Të kemi regjistër unik adresash në rang vendi, do jemi vendi i parë në Ballkan…

Shqipëria

“Çdo ndërtesë do ketë kod unik”, Balla: Të kemi regjistër unik adresash në rang vendi, do jemi vendi i parë në Ballkan…

Më: 30 maj 2024 Në ora: 13:36
Ministri i Brendshëm Taulant Balla

Ministri i Brendshëm Taulant Balla, në fjalën e tij në parlament, deklaroi se Ministria e Brendshme po punon për të pasur regjistër adresash në rang vendi.

Balla theksoi se Shqipëria do të jetë vendi i parë në Ballkan  që do të ketë një rrjet të tillë adresash.

Taulant Balla: Çdo ndërtesë të ketë kod unik, kjo lehtëson saktësinë e informacionit për adresat. Duhet të kemi regjistër unik adresash në rang vendi. Të gjitha institucionet do të referohen në këtë regjistër, nuk ka më që Kadastra të ketë adresat e veta, bashkia të vetat. Shikoni faqen “Adresari”, ku po punohet për regjistrim adresash. Shfrytëzoni këtë mundësi për të gjetur çdo adresë në Shqipëri. Nuk mund të jenë adresat e një vendi anëtar të BE-së më me të thëna “Jam te Pallati me Shigjeta, pak lart”. Çdo banesë do ketë kod 18-shifror. Referenca mbetet Google Maps dhe duke vendosur kodin, ajo të sjellë tek adresa e shtëpisë.

Do jemi vendi i parë në Ballkan që do të kemi adresa me kod unik. Shqipëria po bëhet vend i preferuar turistik dhe ndaj përmes këtij sistemi, turistët gjejnë më lehtë shtëpinë që kanë pronotuar. Çdo kontratë e re do të mbajë adresën e saktë, sipas regjistrit kombëtar të adresave. Tjetër objektiv është edhe emërtimi i rrugëve. Kjo gjë është detyrim i bashkive dhe ne kemi rritur penalitetet për bashkitë, nëse rruga nuk ka emërtesa. Me regjistrin kombëtar të adresave, përfitojnë gjithë qytetarët. Votojeni projektligjin, sepse populli do ua dijë për faleminderit.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat