Gent Sejko: U rrit imazhi i Shqipërisë te investitorët. Vetëm në 2023 u investuan nga të huajt në 2023

Shqipëria

Gent Sejko: U rrit imazhi i Shqipërisë te investitorët. Vetëm në 2023 u investuan nga të huajt në 2023

Më: 12 qershor 2024 Në ora: 11:40
Gent Sejko

Platforma digjitale Kombëtare e Turizmit TEA tashmë është kthyer në një udhërrëfyes jo vetëm të eventeve në destinacionet turistike të Shqipërisë, po edhe me shumë njësi shërbimin duke kryer detyrën e një sporteli digjital “one stop shop”, me qëllim lehtësimin e qëndrimin e çdo turisti dhe vizitori në vendet e tyre të pushimit

Në prezantimin e kalendarit turistin veror. Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Gent Sejko, ka deklaruar se ka qenë turizmi një nga faktorët që ka ndikuar në rritjen e investimit të shtetasve të huaj në vend.

Ai tha se është rritur investimi i të huajve në rezidencat e banimit, ndërkohë që shtoi se edhe shqiptarët të cilët banojnë jashtë vendit, kanë investuar në këtë sektor.

“Shqipëria doli nga lista gri e pastrimit të parave. Ka pasur një interes në rritje për banesat rezidenciale si pasojë e turizmin. Vetëm në 2023 u shpenzuan 350 mln euro nga të huajt.

Edhe shqiptarët jo rezidentë kanë investuar konsiderueshëm në pasuri të patundshme.

Këto kanë kontribuar në një rritje me 3.5 përqind të ekonomisë në 2023.

Sektori bankar ka ndihmuar në këtë proces gjithashtu. Reformat e ndërmarra me mbështetjen e qeverisë, sidomos ata për kreditë me probleme dhe digjitalizimi, po japin rezultat”, u shpreh Sejko.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat