Merko s’dorëzon regjistrin e ndërtimeve të paligjshme në Strugë - Bota Sot
Merko s’dorëzon regjistrin e ndërtimeve të paligjshme në Strugë

Struga

Merko s’dorëzon regjistrin e ndërtimeve të paligjshme në Strugë

Më: 4 dhjetor 2019 Në ora: 20:07
Ramiz Merko

Komuna e Strugës edhe më tej nuk tregon se sa ndërtime pa leje gjithsej ka në territorin e saj megjithëse afati i fundit ishte këtë tetor. Autoritetet lokale duhej të përgatitnin regjistrim të detajuar për vërtetimin e numrit të përgjithshëm të të gjitha ndërtimeve pa leje.

Edmond Ademi i cili udhëheq komisionin e UNESCO-s tha për Alsat se kreu i Strugës Ramiz Merko nuk i ka respektuar afatet të cilat i kanë dakorduar bashkërisht, sipas rekomandimeve të Qeverisë.

“Refuzimi i dhënies së inventarit të ndërtimeve pa leje, që janë në kompetencë të tij, në opinion lë përshtypje se diçka fshihet. A është kjo kështu, nuk e di, për këtë duhet ta pyesni kryetarin Ramiz Merko. Me rëndësi është që Merko, si kryetar komune, patjetër duhet ta kryejë obligimin që e ka edhe ndaj institucioneve, por para se gjithash ndaj qytetarëve që e kanë zgjedhur për kryetar. Qytetarët presin zgjidhjen e ndërtimeve pa leje që e rrezikojnë Liqenin e Ohrit, edhe prandaj Qeveria do të jetë e pakompromis në këtë drejtim”, tha Edmond Ademi, kryetar i komisionit të përgjithshëm të UNECO-s.

Merko, në disa raste ka pohuar se në zonën e mbrojtur të Liqenit të Ohrit në Strugë nuk ka ndërtime pa leje. Sipas sektorit joqeveritar, qëndrimi i tillë i Merkos nuk është serioz.

” Fshehja e informacionit, respektivisht duke iu referuar qëndrimit se nuk ka ndërtesa të paligjshme në territorin e komunës së Strugës, na jep të drejtën të dyshojmë nëse diçka fshihet nga komuna dhe kryetari dhe çfarë fshihet- tha Gligorie Qatoski – “Mjaft”

Qatoski thotë se nëse komuna vazhdon me këtë, raporti duhet të përgatitet nga autoritetet shtetërore kompetente, ndërsa pushtetit lokal t’i merret autoriteti.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat