Demush Shasha: Këto dy vendime të Qeverisë i quan shembuj, i anulohet edhe Hotit një vendim

Aktuale

Demush Shasha: Këto dy vendime të Qeverisë i quan shembuj, i anulohet edhe Hotit një vendim

Nga: N.Sh Më: 13 prill 2021 Në ora: 15:45
Demush Shasha

Drejtori i Institutit Epik, Demush Shasha i ka përshëndetur dy vendimet e Qeverisë të cilat u morën sot.

Shasha shkruan në Facebook se, miratimi i dy vendimeve të Qeverisë avancojnë sundimin e ligjit dhe meritokracinë brenda institucioneve shtetërore.

Ai tutje shkruan se, për një kohë të gjatë kemi parë raportin tonë me BE si diçka me të cilën zhvillojmë negociata politike diku në Bruksel, dhe jo si një proces i reformave të brendshme që na ndihmojnë neve këtu në Prishtinë.

Postimi i plotë:

Vendimet e sotme të Qeverisë janë shembuj se si integrimi Evropian nuk është një proces abstrakt politik, por punë ditore praktike që avancon mirëqeverisjen për qytetarët. Sot qeveria ka marr dy vendime që avancojnë sundimin e ligjit dhe meritokracinë brenda institucioneve shtetërore.

I pari është miratimi i koncept dokumentit për konfiskimin e pasurisë së pajustifikueshme. Nëse tani vazhdohet pa humbur kohë me hartimin e ligjit dhe paralelisht ndërmarrjen e masave përgatitore për zbatimin e menjëhershëm dhe rigoroz të ligjit atëherë ky do jetë një nga hapa më kyç që mund të ndihmojë liberalizimin e vizave.

I dyti vendim ka të bëjë me anulimin e vendimit të Qeverisë Hoti i cili kishte propozuar kandidatet jomeritor për kryesues të bordit të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë (ZRRE). Ky vendim i Qeverisë Hoti ishte bërë në kundërshtim edhe me rekomandimet e projektit të Ambasadës Britanike. Tani është me rëndësi që Qeveria Kurti të siguroj një proces plotësisht meritor me qëllim të sigurimit se kandidatët më të mirë do shërbejnë në kuadër të ZRRE-së.

Për një kohë të gjatë kemi parë raportin tonë me BE si diçka me të cilën zhvillojmë negociata politike diku në Bruksel, dhe jo si një proces i reformave të brendshme që na ndihmojnë neve këtu në Prishtinë.

p.s. Shumë më mirë kështu se mu marr me zgjedhjet nacionale të një vendi fqinj që është shumë para nesh në procesin integrues.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat