Hekuran Murati sot raporton para deputetëve në Komisionin për Buxhet, shkak rritja e tatimit në pronë

Aktuale

Hekuran Murati sot raporton para deputetëve në Komisionin për Buxhet, shkak rritja e tatimit në pronë

Më: 27 janar 2023 Në ora: 08:07
Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, sot do të raportojë në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere.

Murati do të intervistohet nga deputetët anëtarë të Komisionit lidhur me vendimin për rritjen e vlerës së faturave të tatimit në pronë.

Hekuran Murati sot raporton para deputetëve në Komisionin për Buxhet, shkak rritja e tatimit në pronë

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, sot do të raportojë në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere.

Murati do të intervistohet nga deputetët anëtarë të Komisionit lidhur me vendimin për rritjen e vlerës së faturave të tatimit në pronë.

Lexo Edhe:

Mjekët e fshehin! Dhimbja e kyçeve iku përgjithmonë në 6 ditë!

Mediat e rajonit për dramën e re televizive të Vuçiqit për Kosovën: Presid…

Mbledhja pritet të fillojë në orën 13:30 në Kuvendin e Kosovës.

Ndryshe, sipas MFPT, rritja e vlerësimit të pronave në treg, ka rritur automatikisht pagesën e tatimit në pronë për qytetarët e Kosovës.

Vlerësimi i pronës nga MFPT-ja, sipas Ligjit, realizohet në çdo tre ose pesë vjet. Vlerësimin e fundit Ministria e bëri vitin e kaluar, kurse zbatimi i tij në tatimin në pronë ka filluar nga janari të këtij viti.

Në bazë të Ligjit për tatimin në pronën e paluajtshme, i cili është ndryshuar, plotësuar dhe miratuar në vitin 2018, thuhet se Ministria e Financave menaxhon të dhënat e tatimit në pronë në regjistrat e tatimit në pronë, operon dhe mirëmban regjistrat e tatimit në pronë, publikon informacionet lidhur me tatimin në pronë, kryen vlerësimin e pronës dhe lëshon certifikatat e vlerës së vlerësuar.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat