13.8 milion euro për ujin e Elbasanit, zbatohet projekti që parashikon furnizim nga 18 deri në 24 orë në ditë. Do përfitojnë 50 mijë banorë

Shqipëria

13.8 milion euro për ujin e Elbasanit, zbatohet projekti që parashikon furnizim nga 18 deri në 24 orë në ditë. Do përfitojnë 50 mijë banorë

Më: 28 maj 2024 Në ora: 16:18
Foto ilustrim

Një projekt që parashikon furnizimin 18-24 h me ujë të pijshëm është duke u zbatuar në qytetin e Elbasanit, me vlerë 13.8 milionë euro.

Investimi parashikon shtrimin e 2.6 km tubacione kryesore dhe 42.5 km tubacione shpërndarje.

“Do përfitojnë 50 mijë banorë të qytetit”, tha Julian Doçi, drejtor Teknik UK Rajoni Elbasan.

Ndërkohë që po punohet paralelisht në 8 rrugë shqetësim i qytetarëve mbetet gjendja e rrugëve pas investimit.

Do sjellim siç kanë qenë në gjendjen e mëparshme rrugët që janë prekur nga projekti”, tha drejtori.

Investimi i cili pritet të përfundojë brenda dy viteve ka si qëllim garantimin e sasisë, por mbi të gjitha cilësisë së ujit. Në lidhje me këtë, pranë stacioneve të furnizimit do të rehabilitohet edhe sistemi i ujërave të ndotura.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat