Përfaqësues të LAPSH “Naim Frashëri” në Zvicër u pritën nga përfaqësues të Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe të Diasporës në Prishtinë

Zvicra

Përfaqësues të LAPSH “Naim Frashëri” në Zvicër u pritën nga përfaqësues të Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe të Diasporës në Prishtinë

Nga: Nexhmije Mehmetaj Më: 19 korrik 2021 Në ora: 22:25
Pamje nga vendi i ngjarjes

Më 19.07.’21 në Prishtinë u zhvillua një takim pune, në të cilën morën pjesë përfaqësues të LAPSH « NaimFrashëri » nga Zvicra, z. Nexhat Maloku, kryetar, z. Merita Azemi, sekretare,z. GafurAsani, arkëtar dhe mësuesja NexhmijeMehmetaj, të cilët u pritën nga përfaqësuesit e MPJD, z. MaliqeHashani, z. YmerAvdiu, z. MuhamtIdrizi, z. BarbanaSekiraça-Dobra dhe z. AnelBajra.

Në këtë takim pune u diskutuan çështje të ndryshme që kishin të bëjnë me përfundimin e vitit shkollor, përgatitjet për vitin e ardhshëm shkollor si dhe aspekte të institucionalizimit të mësimit plotësues në gjuhën shqipe në Zvicër.

Përfaqësuesit e LAPSH-së paraqitën punën e bërë gjatë kësaj periudhe të vështirë shkaku i pandemisë si dhe shtruan kërkesat për një organizim institucional të mësimit plotësues në gjuhën shqipe në Zvicër.

Përfaqësuesit e MPJD-së shprehën mirënjohjen për punën e vazhdueshme që po bëjnë mësueset e mësuesit e shkollës shqipe të mësimit plotësues në Zvicër dhe shprehën përkushtimin e MPJD-së për të mbështetur këtë çështje shumë të rëndësishme për komunitetin shqiptar në Zvicër.

Takimi u mbyll me zotimin për intensifikimin e bashkëpunimit në të ardhmen për një organizim më të suksesshëm të mësimit plotësues në gjuhën shqipe në Zvicër.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat