Në Dibër ka mungesë të regjistruesve shqiptarë

Maqedonia

Në Dibër ka mungesë të regjistruesve shqiptarë

Më: 17 mars 2021 Në ora: 20:39
Dibër

Në Dibër ka mungesë të regjistruesve shqiptarë, sepse në konkursin e Entit shtetëror për statistikë janë paraqitur numër i pakënaqshëm, në testim kanë ardhur 30, ndërsa 16 prej tyre e kaluan testin.

Kryetari i komisionit të regjistrimit, Reshat Qormemeti, informoi se me konkursin e ri kërkohen 15 regjistrues nga komuniteti etnik shqiptar.

“E pabesueshme por e vërtetë. Në Dibër, ku përqindja më e madhe e popullsisë është shqiptare për regjistrimin e ardhshëm të popullsisë, familjeve dhe banesae ka mungesë të regjistruesve shqiptarë. Për rajonin e regjistrimit 24, i cili përfshin këtë komunë dhe komunën e Qendër Zhupa, u kërkuan 31 regjistrues shqiptarë, pak më shumë se sa ky numër aplikoi, 30 aplikuan për test dhe vetëm 16 prej tyre kaluan. Për shkak të kësaj, konkursi i ri kërkon edhe 15 të tjerë”, deklaroi Qormemeti.

Ai shton se nën pritjet ishte numri i aplikantëve nga të gjitha prejardhjet etnike, gjë që konfirmohet nga të dhënat që u kërkuan 75 regjistrues dhe gjashtë instruktorë, gjithsej 110 të regjistruar dhe 72 nga ata të regjistruar morën pjesë në testim.

Ai nuk donte të komentonte për arsyen e kësaj, por, siç na thanë të pandehurit e papunë me të cilët folëm, të cilët mund të aplikonin, një nga arsyet është tarifa e ulët për fejesën, por edhe situata me pandeminë.

Për këtë rajon të regjistrimit, tani më janë angazhuar numri I nevojshëm i regjistruesve maqedonas, turqë dhe romë.

Për regjistrimin e ardhshëm, sipas Qormemetit, do të angazhohen 73 regjistrues prej tyre 62 për në terren, ndërsa 11 do të jenë rezervë.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat