Spasovski: Të gjithë punonjësit e MPB-së prej sot marrin pagë me 10 përqind rritje

Maqedonia

Spasovski: Të gjithë punonjësit e MPB-së prej sot marrin pagë me 10 përqind rritje

Më: 2 tetor 2023 Në ora: 10:00
Spasovski

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, ka informuar se sot të gjithë punonjësit e Minsitrisë së të Brendshme kanë pasur rritje të pagës për 10 përqind.

“Unë jam i lumtur të them se nga 2016 kemi bërë të mundur që 5 herë të bëjmë ngritje të pagat për të gjithë punonjësit e MPB, edhe atë në 2016, 2019, 2022 për 5 përqind, në mars 2023 ka pasur rritje lineare prej 3,086 den, dhe sipas ndryshimeve në Kontratën e Përgjithshme Kolektive për sektorin publik, me të cilën paga bazë bruto e punonjësve të sektorit publik u rritet me 10 për qind, të gjithë punonjësit e Ministrisë së Punëve të Brendshme, me pagën për muajin shtatori kanë rritje prej 10%”, ka shkruar Spasovski në profilin e tij në Facebook.

Për më tepër, në vitin 2019, për herë të parë që nga viti 1991, për 4.821 punonjës të uniformuar, me rritje prej 10 dhe 20 pikë pagash vetëm për pozitën e punës “polic”, sqaron Spasovski, është bërë e mundur ndarja e pozitës së kategorisë bazë E dhe Z, polic junior, polic dhe oficer i lartë policie nga pjesa tjetër e punonjësve.

Minsitri Spasovski, në Facebook shkruan se “në vitin 2020 arritëm një rritje të komponentit të pagës bazë në masën 20 për qind dhe 30 për qind, në varësi të kompleksitetit të punës, për punonjësit e Departamentit të Informatikës dhe Telekomunikacionit dhe në vitin 2022 për respektimin e Ligji për pagën minimale, punonjësit e Ministrisë së Brendshme të paautorizuar u rritën paga për muajin mars për të gjitha vendet e punës, dhe në të njëjtën kohë rritëm pagat e punonjësve në Departamentin e Krimeve Kompjuterike dhe Forenzikës Dixhitale dhe në Departamentin e Shoqata Ndërkombëtare e Policisë, i cili parandaloi daljen e punonjësve nga këto njësi organizative”.

“Gjithashtu, duke filluar nga viti 2020, realizuam pagesë për 6 bonuse pagash për punonjësit e Ministrisë së Brendshme, përkatësisht:

– për vitin 2017, 1.819 punëtorë në vlerë prej 46.340.844 den.;
– për vitin 2018 1.916 punëtorë në vlerë prej 51.680.268 den.;
– për vitin 2019 5.013 punëtorë në vlerë prej 139.617.063 den.;
– për vitin 2020 4.508 punëtorë në vlerë prej 136.150.616 den.;
– për vitin 2021 5.922 punëtorë në vlerë prej 188.965.098 den.;
– për vitin 2022 5.791 punëtorë në vlerë prej 204.995.609 den”
, ka njoftuar në Facebook ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat