Ulet nota mesatare për disa degë në universitete

Shqipëria

Ulet nota mesatare për disa degë në universitete

Më: 26 maj 2022 Në ora: 18:27
Ilustrim

Këshilli i Ministrave miratoi vendimin për uljen e notës mesatare për pranimin e studentëve në disa degë. Sipas vendimit të qeverisë, nga 7.5 nota mesatare e pranimit në universitet ulet në 6.5.

Ky ndryshimi i notës mesatare përshin vetëm  maturantët që nuk duan të bëhen mësues. Për ketë të fundit nota mesatare nuk ndryshon.

Maturantët që përfundojnë arsimin e mesëm minimalisht me notë mesatare 6.5, do të mund të aplikojnë për programe studimi të gjuhëve të huaja, si dhe për disa programe të tjera që kanë synim profesione të ndryshme, përveç mësuesisë.

Maturantët  që do të aplikojnë në këto programe studime do të pajisen nga Qendra e Shërbimeve Arsimore me numër të veçantë matrikullimi, i cili nuk lejon ndjekjen më pas të programeve të ciklit të dytë Master në fushën e mësuesisë.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat