Nënkryetari i Ferizajt: Tatimin në pronë nuk ka të drejtë ta falë as ministria, as komunat

Aktuale

Nënkryetari i Ferizajt: Tatimin në pronë nuk ka të drejtë ta falë as ministria, as komunat

Më: 4 shkurt 2023 Në ora: 14:21
Lulzim Aliu

Nënkryetari i Komunës së Ferizajt, Lulzim Aliu, ka thënë se ministri i Financave, Hekuran Murati, ka shkaktuar konfuzion kur ka propozuar faljen e nga 100 euro për qytetarë të tatimit në pronë.

“Tatimi në pronë është i pafalshëm. Nuk ka të drejtë as ministria, as komunat që ta falin nëse nuk ka ligj mbi faljet”, është shprehur Aliu.

“Falja është kërkesë e paligjshme”, ka vazhduar ai.

Kuvendi Komunal i Ferizajt ka trajtuar këtë çështje të premten dhe Aliu ka thënë se kërkesa është që llogaritja e tatimit në pronë të bëhet sipas llogaritjeve të viteve të kaluara.

Aliu ka thënë se çështjen e tatimit në prona, Ministria e Financave, e ka trajtuar me inat.

Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat