Gecaj nuk e përjashton si mundësi spiunazhin: Serbia s’i ka ndërprerë angazhimet e tilla

Aktuale

Gecaj nuk e përjashton si mundësi spiunazhin: Serbia s’i ka ndërprerë angazhimet e tilla

Më: 30 maj 2024 Në ora: 18:20
Hysen Gecaj

Hysen Gecaj, ish-ushtarak, teksa ka folur për dyshimet për spiunazh pas arrestimit të një personi në Leposaviq, ka thënë se ndonëse nuk është sqaruar krejtësisht kjo çështje, megjithatë nuk e përjashton si mundësi.

Gecaj ka thënë se Serbia nuk i ka ndërprerë angazhimet e tilla.

“Nuk është e sqaruar deri në fund por nuk përjashtohet si mundësi, çështja e spiunazhit, e dimë në përgjithësi çfarë është situata në veri dhe sigurisht Serbia nuk i ka ndërprerë asnjëherë angazhimet e tilla dhe nuk i ndërpret… policia po e bën një punë të mire profesionale por gjithsesi puna e policisë është vetëm një segment i asaj që Kosova duhet ta bëjë në atë pjesë të saj”, tha ai.

Sipas Gecajt, zbulimi i veprimtarive si spiunazhi është tepër i rëndësishëm sepse siç thekson ai, kjo parandalon shumë veprimtari të tjera që mund të ndodhin në Kosovë.

Kur pyetet se a beson që Kosova ka kapacitetet e nevojshme për t’i zbuluar këto veprimtari, Gecaj e pohon një gjë të tillë.

Ai thotë se e rëndësishme është efikasiteti i tyre dhe jo vetëm prania.

“Kur flasim se a i ka ato mekanizma që i duhen, i ka por sa janë efikase kjo nuk mund të thuhet në mënyrë eksplicite sepse gjërat e tilla ndodhin edhe në shtete e tjera që kanë kapacitete shumë të zhvilluara dhe ka raste kur kanë kësi lëshime dhe kjo sigurisht ndodhë edhe me ne. Kur flasim për mekanizmat brenda për brenda KFOR-it të cilët veprojnë në bazë të rregulloreve që i kanë… këto gjëra pamundësohen në një shkallë të madhe pothuajse mbi 90 për qind por gjithmonë ka një mundësi të vogël. Në aspektin e sigurisë sigurisht që ministri bart një përgjegjësi për të gjitha këto çështje. Duhet të gjejë një formë, një mënyrë që të japë një përgjigje”, tha ai.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat