Vazhdon recesioni i ekonomisë së Maqedonisë

Maqedonia

Vazhdon recesioni i ekonomisë së Maqedonisë

Më: 2 mars 2021 Në ora: 22:01
Foto ilustrim

Vazhdon recesioni në ekonominë e Maqedonisë. Në tremujorin e katërt, produkti i brendshëm bruto ishte në zonën negative, duke shënuar rënie të lehtë prej 0.7 përqind.

Për tërë vitin 2020, ekonomia e vendit ka rënë me 4.5 përqind.

Kjo do të thotë që Qeveria, në projeksionin e saj të fundit për ekonominë, domethënë në tetor kur miratoi ribalancin e buxhetit, me të vërtetë goditi projeksionin, sepse atëherë parashikoi që BPV-ja do të binte me 4.4 përqind vitin e kaluar.

Rënia më e madhe prej 10 përqind ishte në miniera dhe gurore, prodhim, energji elektrike dhe furnizim të kondicionuar, furnizimi me ujë, asgjësimi i ujërave të ndotura, menaxhimi i mbeturinave dhe aktivitetet e rehabilitimit.

Nga ky sektor, vetëm në industrinë e përpunimit, rënia vitin e kaluar ishte 10.6 përqind.

Tregtia me shumicë dhe pakicë, riparimi i automjeteve dhe motoçikletave, transporti dhe magazinimi, akomodimi dhe aktivitetet e shërbimit të ushqimit ranë me 7.9 përqind.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat