Shilegov: Kemi rezultate dukshëm më të mira me cilësinë e ajrit

Maqedonia

Shilegov: Kemi rezultate dukshëm më të mira me cilësinë e ajrit

Më: 26 shkurt 2021 Në ora: 15:35
Petre Shilegov

Në ndërmarrjen e re publike “Sistemi energjetik i qytetit” i themeluar nga Qyteti i Shkupit, janë gjithsej tetë punonjës që punojnë, të cilët punojnë në projektimin e zgjerimit të rrjetit të ujit të nxehtë, për çka është e mundur më shumë qytetarët t’i sjellim në gjendje të kyçen në këtë rrjet, sepse ideja është se kështu fitohet shumë në aspektin ekologjik dhe dhe është padyshim më e lirë për të ngrohur shtëpitë, deklaroi sot kryetari i Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov.

Ai sqaroi se qyteti është i detyruar të krijojë politikën e tij energjetike dhe vetëm atëherë me të vërtetë do t’i përkushtohet kujdesit për qytetarët.

“Këto tetë punonjës punojnë në projektimin e rrjeteve të ujit të nxehtë, ne e dimë se si lëvizin linjat, rrjeti është regjistruar, është pronë e qytetit, por shpërndarja mund të arrijë në ndërtesat që janë ndërtuar dhe ndërtesat që janë duke u ndërtuar. Thjesht të kemi projekte të gatshme në mënyrë që në momentin që ne fillojmë të mund ta zhvillojmë rrjetin shumë më lehtë. Jemi duke zhvilluar intensivisht rrjetin e ujit të nxehtë në pjesën veriore të qytetit me qëllim që “Ngrohtorja Veri” kapaciteti e së cilës nuk është përdorur në sistem ta vendosim dhe të ketë numër sa më të madh të përdoruesve”, tha Shilegov sot në një konferencë për shtyp kur u pyet se çfarë saktësisht punon ndërmarrja e re e publike.

Sipas kryetarit, për tre vjet me radhë kemi rezultate seriozisht më të mira me cilësinë e ajrit, ndërsa këtë vit cilësia e ajrit është edhe tre herë më e mirë.

Ai shtoi se kjo është për shkak të punës intensive të shërbimeve të inspektimit dhe veprimeve të zbatuara nga Qyteti.

“Ky vit është madje tre herë më i mirë, por kjo nuk do të thotë që ne e kemi fituar këtë betejë. Sidoqoftë, kur shkoni përpjetë për tre vjet për sa i përket ditëve të ndotura, kjo do të thotë patjetër që ne kemi kapur një trend pozitiv për shkak të punës intensive të shërbimeve të inspektimit, veprimeve të kryera nga Qyteti për pastrimin e oxhaqeve, për invertorët , për raportimin e zjarrit të hapur. Me disa nga këto hapa që mund të mos duken tërheqëse, ne padyshim që po përmirësojmë cilësinë e ajrit.

Sipas Shilegovit, politika e energjisë dhe ngrohja e shtëpive janë një shtyllë e fitores në atë betejë, dhe për këtë arsye ai beson se qyteti është i detyruar dhe qyteti duhet të jetë ndërveprues në këtë politikë.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat