Revolucion në sigurimet shëndetësore: Cilat janë të mirët dhe më pak të popullarizuarit në anketën e fundit të Zvicrës?

Zvicra

Revolucion në sigurimet shëndetësore: Cilat janë të mirët dhe më pak të popullarizuarit në anketën e fundit të Zvicrës?

Më: 4 prill 2024 Në ora: 10:01
Foto ilustrim

Raporti për performancën e çmimit nuk bind. Këto janë shoqatat më të pakënaqura të sigurimeve shëndetësore. Zviceranët janë në përgjithësi të kënaqur me shoqatat e sigurimeve shëndetësore. Megjithatë, jo të gjitha nuk kanë performancë të njëjtë. Dy prej tyre marrin vetëm vlerësimin "i kënaqshëm".

Gjithnjë e më shumë njerëz kanë vështirësi të paguajnë primet e larta të sigurimit shëndetësor. Edhe për këtë vit, primet janë rritur sërish, për keqardhje të popullatës. Kjo gjë konfirmohet edhe nga anketimi i ri i sigurimeve shëndetësore nga shërbimi i krahasimit Moneyland: Ndërsa zviceranët janë në përgjithësi të kënaqur me shoqatat e sigurimeve shëndetësore, raporti çmim-performancë vlerësohet më së keqi. Ky raport është vlerësuar nga të anketuarit me 7.1 pikë - dhe prandaj merr vlerësimin "i kënaqshëm". "Ky fenomen tregon një trend të qartë të pakënaqësisë në rritje përballë kostove në rritje të kujdesit shëndetësor," thotë studimi i fundit nga Blick.

Sanitas dhe Swica janë identifikuar si shoqatat më të popullarizuara të sigurimeve shëndetësore, me një vlerësim impresionues prej 8.2 pikësh. Ata janë vlerësuar veçanërisht lart për sjelljen dhe shpejtësinë e pagesave. Përveç këtyre dyve, ÖKK, KPT, Concordia, Helsana, Visana, dhe Sympany gjithashtu kanë marrë vlerësime të larta dhe janë klasifikuar si "shumë të mira".

Nga ana tjetër, Atupri dhe Assura janë dy shoqatat e sigurimeve shëndetësore që kanë marrë vlerësimin më të ulët, "i kënaqshëm", duke shfaqur dobësi veçanërisht në shpejtësinë e pagesave dhe raportin çmim-performancë. Kjo jo vetëm që tregon një sfidë për këto shoqata në përmirësimin e shërbimeve të tyre por gjithashtu thekson rëndësinë e përzgjedhjes së kujdesshme të shoqatës së sigurimeve për konsumatorët.

Në vazhdim, lajmi shtron pyetje mbi mënyrat e përmirësimit të situatës dhe sjell në vëmendje diskutimet e fundit në komunitetin politik dhe ndër shoqatat e sigurimeve shëndetësore për të gjetur zgjidhje që do të përballen me sfidat e kostove të larta dhe të përmirësojnë raportin mes çmimit dhe shërbimeve të ofruara.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat