Komisioni për Antikorrupsion inicion procedurë kundër drejtorit të ri të MEPSO-s

Maqedonia

Komisioni për Antikorrupsion inicion procedurë kundër drejtorit të ri të MEPSO-s

Më: 19 shkurt 2021 Në ora: 16:04
Ilustrim

Një procedurë për kundërvajtje është iniciuar për drejtorin e ri të MEPSO-s, Kushtrim Ramadani, i cili votoi sot Komisionin Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit. Ankesa erdhi pasi Komisioni për Antikorrupsion hetoi një konflikt interesi me Ramadanin, i cili ishte anëtar i Komisionit Rregullator të Energjisë përpara se të merrte detyrën e drejtorit të MEPSO-s.

“Ne propozojmë të fillojmë procedura të kundërvajtjes kundër zyrtarit Kushtrim Ramadani, në përputhje me nenin 105 paragrafi një rresht shtatë në lidhje me nenin 47 paragrafi 2 linja tre të Ligjit për Parandalimin e Korrupsionit dhe Konfliktin e Interesit”, tha Biljana Ivanovska, kryetare e Komisionit për Antikorrupsion.

Ramadani është anëtar i stafit të BDI-së, dhe në fund të vitit të kaluar Bordi Mbikëqyrës i MEPSO-s e zgjodhi atë drejtor të ndërmarrjes, megjithëse ishte nënkryetar i KRRE-së

Opinioni i Komisionit Antikorrupsion, siç u njoftua, u kërkua personalisht nga Kryeministri Zoran Zaev, në një takim pune të mbajtur më 23 tetor.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat