LDM: Gjykata konfirmoi se përgjimi masiv është kryer përmes sistemeve të MPB-së

Maqedonia

LDM: Gjykata konfirmoi se përgjimi masiv është kryer përmes sistemeve të MPB-së

Më: 26 shkurt 2021 Në ora: 23:05
Pavle Trajanov

Nga Lidhja Demokratike thonë se është jashtëzakonisht e rëndësishëm që pas gjashtë vjetësh, gjykata konfirmoi se përgjimi masiv është kryer përmes sistemeve të Ministrisë së Brendshme. Qeveria është abuzuar për përgjime të paligjshme dhe të paautorizuara të qytetarëve të zakonshëm, gazetarëve, biznesmenëve, mbajtësve të funksioneve politike dhe shtetërore dhe shumë të tjerëve, gjë që rrezikon drejtpërdrejt privatësinë dhe të drejtat dhe liritë themelore”, thonë nga partia e Pavle Trajanov.

“Përgjimi bëhet nga interesa politikë dhe biznesi, dëshira për të qeverisur dhe për të pasur një pushtet të pakufizuar.

Ne nuk do të komentojmë mbi vendimet e të dënuarve, duke respektuar parimin e prezumimit të pafajësisë, por ata do të kenë një parandalim të fortë të përgjithshëm, në të ardhmen askush nuk do të dënohet për shkeljen e të drejtave të qytetarëve përmes përgjimit të tyre të paautorizuar, mbikëqyrjes.

Ky dhe procese të tjera u pasuan nga mospërputhje të shumta, jo-parimore, presione politike dhe negociata.

Shumë institucione kanë dështuar, shumë janë sjellur në mënyrë joprofesionale, ligjet janë shkelur, kështu që gabimet sistematike duhet të hetohen plotësisht, si dhe përgjegjësia penale e të gjithë atyre që kanë penguar drejtësinë për këto gjashtë vjet”, thonë nga Lidhja Demokratike.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat