Byrnes: Të gjithë partnerët e Maqedonisë të veprojnë jo vetëm si partnerë të BE-së, por edhe SHBA-ve

Maqedonia

Byrnes: Të gjithë partnerët e Maqedonisë të veprojnë jo vetëm si partnerë të BE-së, por edhe SHBA-ve

Më: 24 shtator 2021 Në ora: 15:40
Kate Marie Byrnes

Në kuadër të këtij memorandumi bashkëpunimi me Qendrën Estoneze për Zhvillim Ndërkombëtar, do të fillojmë në fushën e digjitalizimit, por tashmë kemi biseduar me ekspertët tanë se nuk do të përjashtojmë bashkëpunimin dhe zgjerimin e një bashkëpunimi të tillë në fusha të tjera në të ardhmen, tha Ambasadorja estoneze Christie Carelson.

“Do të ishim vërtet të lumtur që kjo të ndodhte dhe jam i sigurt se të dyja palët Estonia dhe Maqedonia e Veriut janë vërtet të gatshme ta vlerësojnë këtë opsion në të ardhmen, por kjo nuk është asgjë shumë konkrete. Sa i përket shteteve të tjera anëtare të BE-së, natyrisht që ata flasin vetë, jam i sigurt se kanë përvoja të ndryshme dhe nuk mund të flas në emër të tyre.

Sidoqoftë, siç thashë, Estonia është e gatshme të ndajë një përvojë shumë më të gjerë nga reformat dhe tranzicioni që kemi kaluar drejtpërdrejt në procesin e integrimit në Bashkimin Evropian në të kaluarën”, shtoi Carrelson.

Sipas ambasadores amerikane, Kate Marie Byrnes, ata i janë përkushtuar prej kohësh, jo vetëm në politikë, por edhe burimeve për të mbështetur Maqedoninë e Veriut dhe procesin e saj të pranimit në Bashkimin Evropian, sepse është një detyrë e rëndësishme.

“Është një detyrë shumë e gjerë dhe gjithëpërfshirëse dhe ka shumë mundësi për të dhënë ndihmë dhe mbështetje. Të gjithë partnerët e Maqedonisë duhet të veprojnë jo vetëm si partnerë në BE, por edhe si partnerë të Shteteve të Bashkuara dhe të një mendimi”, tha Byrnes.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat