Objektet pa leje në Malin Sharr do të legalizohen, disa do të dedikohen për turizëm

Maqedonia

Objektet pa leje në Malin Sharr do të legalizohen, disa do të dedikohen për turizëm

Më: 31 maj 2023 Në ora: 15:37
Foto ilustrim

Institucioni kombëtar “Mali Sharr” ka regjistruar rreth 700 objekte në zonën malore jashtë fshatrave të Malit Sharr. Shumica e tyre janë ndërtuar ilegalisht dhe po bëhen përgatitjet për legalizimin e tyre.

Një pjesë e objekteve më pas planifikohet të dedikohen për turizëm.

“Kemi zbatuar fazën e parë, që do të thotë rekord i të gjitha objekteve që janë në Sharr me plus-minus një për qind, por shifra është se në Sharr janë rreth 700 objekte, jashtë zonave të banuara. Për ato objekte është duke u diskutuar dhe do të hapen diskutime me të shtatë komunat, territori i të cilave është edhe në Sharr, që të shihet se cili prej atyre objekteve mund të legalizohet, gjegjësisht do të plotësojnë kushtet për legalizim”.

“Disa ndërtesa janë nga ish-Jugosllavia, disa janë ende duke u ndërtuar. Pasi të kemi përfunduar me këtë fazë, do të vijojë faza e tretë, që janë bisedimet me pronarët e atyre objekteve, për të parë nëse disa objekte mund të konvertohen për turizëm. Pas përfundimit të asaj faze do të përgatitet një paketë promovuese turistike”, tha Ibrahim Dehari, drejtor i NP “Mali Sharr”.

Ai shtoi se ata nuk do të vendosin se cilat objekte nuk do t’i plotësojnë kushtet për legalizim dhe a do të rrënohen, përgjegjësi për këtë janë institucionet tjera.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat