Avokati i Popullit do të ngrit procedurë për Spitalin Psikiatrik në Demir Hisar

Maqedonia

Avokati i Popullit do të ngrit procedurë për Spitalin Psikiatrik në Demir Hisar

Më: 3 tetor 2023 Në ora: 16:41
Demir Hisar

Institucioni i Avokatit të Popullit do të punojë në rastin e 17-vjeçarit me autizëm për të cilin mediat raportuan se kishte trajtim çnjerëzore në Spitalin Psikiatrik në Demir Hisar, njoftoi këshilltarja shtetërore e Avokatit të Popullit, Vaska Bajramovska Mustafa.

“Dëgjuam për ngjarjen, raportuan disa media. Sipas kompetencave kemi hapur një rast me iniciativën tonë.

Do të marrë të gjitha masat për të hetuar rastin, duke qenë se nuk kemi një ankesë të drejtpërdrejtë nga prindi se si mund të merrnim të dhënat bazë. Por edhe këto mjaftojnë për të nisur një procedurë”.

“Duhet të kërkojmë nga organet kompetente që të mbikëqyrin punën e institucionit dhe natyrisht të kërkojmë informacione të duhura për konstatimet e prindërve përmes mediave për mënyrën se si është trajtuar fëmija derisa është vendosur në institucion”, tha Vaska Bajramovska Mustafa.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat