Shpallet thirrja për masën 3 të programit IPARD 3 për investime në sektorin bujqësor

Maqedonia

Shpallet thirrja për masën 3 të programit IPARD 3 për investime në sektorin bujqësor

Më: 13 prill 2024 Në ora: 12:54
Foto ilustrim

Në një njoftim zyrtar, Ministria e Bujqësisë, pylltarisë dhe ekonomisë së ujërave ka bërë të ditur se është nisur thirrja për masën 3 të programit të ri IPARD 3. Ky program ka një buxhet total prej 14 milionë eurosh, i cili është i destinuar për investime në asete fikse për përpunimin dhe tregtimin e produkteve bujqësore.

Sipas deklaratës, sektorët prioritarë në këtë masë janë qumështi dhe produktet e qumështit, mishi dhe produktet e mishit, frutat dhe perimet, drithërat, yndyrna dhe vajra bimore dhe shtazore, musti, verë dhe pije të tjera të fermentuara, peshku dhe produktet e peshkut, si dhe të lashtat foragjere dhe foragjere.

Mbështetja financiare për këtë masë arrin deri në 50% të totalit të kostove të pranueshme. Megjithatë, për investime në efiçencën e energjisë, prodhimin e biomasës dhe burimet e rinovueshme të energjisë për nevoja vetjake, mbështetja mund të arrijë deri në 60% bashkëfinancim.

Përfituesit e masës 3 janë personat juridikë të regjistruar në Regjistrin Qendror të RMV-së, të cilët punësojnë më pak se 250 persona dhe që kanë një qarkullim vjetor që nuk i kalon 50 milionë euro dhe/ose një bilanc vjetor të një shteti që nuk i kalon 43 milionë euro.

Ato shtojnë se Agjencia e Pagesave ka filluar procesin e përpunimit të aplikacioneve të marra nga thirrja e parë për masat 1 dhe 7 të programit IPARD 3. Ministria e Bujqësisë, pylltarisë dhe ekonomisë së ujërave fton të gjithë aplikantët e interesuar që të përfitojnë nga kjo mundësi dhe të informohen në kohë për thirrjen, duke përfituar nga mbështetja financiare e programit IPARD. 

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat