Konstatohen propozim-vendimet për numrin e nënkryetarëve dhe për themelimin e trupave të Kuvendit në RMV

Maqedonia

Konstatohen propozim-vendimet për numrin e nënkryetarëve dhe për themelimin e trupave të Kuvendit në RMV

Më: 13 qershor 2024 Në ora: 17:37
Foto ilustrim

Kuvendi i RMV-së në seancën e 3-të ka konstatuar propozim-vendimet për numrin e nënkryetarëve dhe për themelimin e trupave të përhershëm të punës.

Vendimi për konstatimin e numrit të Nënkryetarëve të Kuvendit u mbështet me 84 vota “për”. Kuvendi do të ketë 5 nënkryetarë.

Të propozuar janë Miloshoski nga OBRM-PDUKM-ja, Mitreski nga LSDM-ja dhe Bendevska nga ZNAM.

91 deputetë votuan “për” konstatimin e vendimit për themelimin e trupave të punës së Kuvendit, respektivisht për formimin e Komisioneve parlamentare;

-Komisioni për çështje kushtetuese,

-Komisioni ligjvënës – juridik,

-Komisioni për Mbrojtje dhe Siguri,

-Komisioni për sistem politike dhe marrëdhënie midis bashkësive,

-Komisioni për politikë të jashtme dhe tregti të jashtme,

-Komisioni për çështje evropiane,

-Komisioni për çështje të zgjedhjeve dhe emërimeve,

-Komisioni i përhershëm anketues për mbrojtjen e lirive dhe të drejtave të qytetarëve,

-Komisioni për mbikëqyrej të punës së Agjencisë për Siguri kombëtare dhe Agjencisë për Kundërzbulim,

-Komisioni për mbikëqyrje të zbatimit të masave për ndjekjen e komunikimeve,

-Komisioni për financim dhe buxhet,

-Komisioni për çështje ekonomike, punë dhe politikë energjetike,

-Komisioni për bujqësi, pylltari dhe ekonomi të ujërave,

-Komisioni për transport, transformim digjital, ambient jetësor dhe planifikim hapësinor,

-Komisioni për arsim, shkencë dhe sport,

-Komisioni për Kulturë dhe turizëm,

-Komisioni për shëndetësi, Komisioni për politikë sociale, demografi dhe të rinj,

-Komisioni për vetëqeverisjen lokale,

Komisioni për mundësi të barabarta të grave dhe burrave dhe

-Komisioni për çështje të rregullores, mandatit dhe imunitetit.

Pas votimit të pikës së parë, deputetët e Frontit Evropian, braktisën sallën e Kuvendit.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat