Juventus rrezikon një gjobë maksimale

Futboll

Juventus rrezikon një gjobë maksimale

Më: 1 prill 2023 Në ora: 18:51
Juventus

Juventus rrezikon një gjobë prej mbi 100 milionë eurosh për ‘manovrën e pagave’, objekt hetimi për Prisma nga prokuroria e Torinos.

Klubi bardhezi, për shkeljen e nenit 31 paragrafi 3 i ligjit të sportit, që dënon marrëveshjen për pagat jashtë rregulloreve federale me marrëveshjet e famshme private, mund të jetë objekt i një sanksioni maksi monetar pikërisht sepse kjo shkelje mund të dënohet nga 1 deri në 3 herë më shumë se vlera e të njëjtave kontrata për të cilat është rënë dakord nëse njihet efekti në llogaritë e operacioneve të tilla. Ky është lajmi i dhënë nga La Repubblica.

Nëse prokurori do të besonte se këto manovra ishin vendimtare edhe për regjistrimin në kampionat apo në ndonjë kompeticion europian, atëherë Juve do të rrezikonte edhe humbjen e Serisë A.

Megjithatë, kjo ende nuk është vërtetuar.

Ndërkohë, pak ditë më parë seanca paraprake e hetimit për Prisma u shty për në datën 10 maj. UEFA nisi gjithashtu një procedurë për verifikimin e pasqyrave financiare të Juventus-it. Klubi u dorëzoi hetuesve të gjitha dokumentet në lidhje me hetimin nga prokuroria e Torinos.

Çfarë është hetimi Prisma? Ky është një hetim i prokurorisë së Torinos, i cili akuzon klubin e Juventus-it për krimet e komunikimit të rremë të korporatës, pengesë për ushtrimin e funksioneve të autoriteteve të mbikëqyrjes publike, manipulim tregu dhe deklarim fiktiv nëpërmjet përdorimit të faturave ose dokumenteve të tjera për operacione që nuk ekzistojnë.

Ka dy drejtime të hetimit të Prisma-s: e para për fitimet kapitale dhe e dyta për “manovrën e pagave” tashmë të njohur dhe shumë të diskutuar. Sipas aktakuzës, lojtarët e Juves do të kishin hequr dorë nga paga vetëm e një muaji dhe jo katër, siç njoftoi klubi në një deklaratë të marsit 2020, duke i zhvendosur pagesat në një datë të mëvonshme përmes marrëveshjeve private.

Në këtë mënyrë, sipas prokurorëve Mario Bendoni dhe Marco Gianoglio, të cilët kryen hetimin për llogaritë e klubit torinez, do të kishin lindur mospërputhje në pasqyrat financiare të klubit për periudhën trevjeçare 2018-2020.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat