Histori, njerëz, pushtete

Opinione

Histori, njerëz, pushtete

Nga: Skënder Karaçica Më: 25 shkurt 2021 Në ora: 20:42
Skënder Karaçica

Serbia për dy shekuj ka miratuar urrejtjen ndaj popullit shqiptar në Ballkan,madje edhe përmes Dekretligjit

Për dy shekuj të regjimeve serbe kundër popullit shqiptar,kishin në pikësynim:Sa më larg shqiptarëve,jo miqësi,mos respekt,përbuzje,
propagandë më antinjerëzore si ,,njerëz me bisht dhe të egër,,njerëz të pacivilzuar,njerëz që nuk dijnë të bëjnë shtet,njerëz me gjak turku dhe njëmijë të zeza tjera,që,kronikat historike veçse i kanë regjistruar në kapërtinat e historisë.

Në vitin 1914 Serbia nxori Dekretligjin,me anën e të cilit u angazhua zyrtarisht në kolonizimin e organizuar të  trevave shqiptare dhe,sipas këtij ligji,thuhet në Nenin 19 se u ndaloi kolonëve vendosjen e lidhjeve miqësore me shqiptarët në Kosovë duke i kërcënuar kundërvajtësit me marrjen e tokës[1].

Po këtë skenarë  të urrejtjes  kundër popullit shqiptar dhe për tokën e djegur të Kosovës,Kisha ortodokse e njohur në historinë dhe kujtesën shqiptare,ishte qendra(ani-Zot),ku bekohshin kryekriminelet vrastarë të Serbisë fashiste të Slobodan Millosheviqit
për shfarosje deri në substancën kombëtare dhe deri në shkallë të gjenocidit ndaj shqiptarëve në tokën e vet etnike në Kosovë.

Evropa dhe Amerika duhet të jenë në dijeni se,në hapësirën ballkanike nuk ka asnjë popull si populli serb,që,përmes skenarëve dhe regjimeve të ketë kaq urrejtje ndaj popullit shqiptar të Kosovës deri në shfarsoje kombëtare!

Evropë,kujdes me Serbinë!Evropë,populli shqiptar nuk ka  asnjë lidhje me popullin vrastar të Serbisë dhe,së këndejmi  ish Jugsollavinë dhe Serbinë fashiste,asnjëherë nuk e ka konsideruar si shtet të vetin(!).

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat