Java e dytë në terren e regjistrimit të popullsisë

Aktuale

Java e dytë në terren e regjistrimit të popullsisë

Më: 15 prill 2024 Në ora: 07:12
Foto ilustrim

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) sot mban konferencën me media për t’ju njoftuar me ecurinë e punës gjatë ‘Javës së dytë’ në terren për Regjistrimin e Popullsisë, Ekonomive Familjare dhe Banesave në Kosovë (ReKos 2024).

ASK ka bërë të ditur se informacioni i mbledhur gjatë regjistrimit të popullsisë do të shërbejë si bazë për vendimmarrje kritike, që prek çdo aspekt të jetës, nga kujdesi shëndetësor, arsimi, zhvillimi i infrastrukturës e deri te ndarja e burimeve dhe planifikimi i politikave.

ASK shpreh mirënjohje për angazhimin e stafit prej mbi 5.000 persona dhe të qytetarëve për një bashkëpunim në një moment kyç, ku çdo person ka rëndësi.

ASK u ka dërguar edhe mesazhe telefonike qytetarëve për t’i njoftuar lidhur me këtë proces.

ASK-ja do të dalë me rezultate preliminare pas tre muajsh. Regjistrimi i fundit i popullsisë është kryer në vitin 2011. Sipas këtij regjistrimi, Kosova ka mbi 1.7 milionë banorë.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat