E diel, 24 janar 2021
 • “5 e mëngjesit”/ Bota e parë në një këndvështrim tjetër ndërsa jemi duke fjetur

  Çdo ditë, ora 5 e mëngjesit më kalon pranë.

  Ndërsa jam në gjumë, ekziston një botë nga e cila jam shkëputur plotësisht. Kur filloj të vendosem për në mbrëmje, ka shumë të tjerë që bëhen gati të fillojnë ditën e tyre. Nga bukëpjekësit dhe fermerët te stacionet e karburantit dhe punonjësit e linjave të fabrikës, ne jetojmë në një botë që kurrë nuk fle vërtet.

  Produktiviteti dhe shërbimet vazhdojnë të sigurohen ndërsa shumë prej nesh janë në gjumë dhe ëndërrojnë. Kur zgjohem në mëngjes, mund, pa asnjë mendim të dytë, të shijoj bukë të bërë së fundmi apo të eci në rrugë të sapo asfaltuar.

  Projekti i orës 5 të mëngjesit u zhvillua nga një interes për të dalë jashtë botës time 9 me 5; për të dokumentuar vende, njerëz dhe mjete jetese në  ose sa më afër  në 5 të mëngjesit.

  Bota mund të duket shumë ndryshe kur nuk është e mbingarkuar me njerëz dhe makina, por kjo nuk do të thotë që të gjithë jemi vendosur për të fjetur.

  “Mirësevini në 5 të mëngjesit Unë jam një fotograf me bazë në Ontario dhe punonjës social që jetoj në Kitchener-Waterloo. Si fotograf, unë prirem të përqendrohem në projekte personale dhe kam një interes të veçantë për punën / industrinë si temën time. 5 e mëngjesit është një projekt në vazhdim, i cili filloi në vitin 2013. Për arsye të dukshme, asnjë punë e re nuk u krijua në vitin 2020”, thotë fotografi.

1 / 10