17 Korriku, Bundeskancelarja e ime Fr. Dr. Angela Merkel dhe unë

Opinione

17 Korriku, Bundeskancelarja e ime Fr. Dr. Angela Merkel dhe unë

Nga: Sabahate Byci  Më: 25 mars 2021 Në ora: 16:18
Angela Merkel dhe Sabahate Byci 

Më të madhe se dhurata e Zotit nuk ka asgjë në ktë Botë.

E për mua një ndër dhuratat më madhështore të cilën ma kishte pas dedikuar i madhi Zot si dhe duke ma mundësuar Prinderit e mij, është 

17 Korriku, pra dita e lindjes sime përkatësisht dita e lindjes së Bundeskanzelares sime - Exelencës së sajë Fr. Dr. Angela Merkel.

Politikanes së denjë, intelegjente, humane e shkathtë, me një mori afinitetesh Unikate për zgjidhje të problemeve të të gjitha llojeve, me forcën e sajë intelektuale e bamirëse për popullin Gjerman në radhë të parë ashtu sikurse i takon një Kryeburrështetasi ose përkatesisht në ktë rast ashtu siq i takon një Kryegruashtetase me një dinjitet multilateral Universal.

Enkas është për tu theksuar se Fr. Dr. Angela Merkel një Zonjë e rrallë me kapacitet-potenzial të Intelegjences së sajë ekscelente Fluido-Kristalizuese si dhe me një talenti prej një udheheqëseje zemerbardhë e zemergjër në çdo kohë, çdoher dhe kudo si dhe me organizimin e sajë të plot e me një Rrespekt Koletktivo-Politik, posaqërisht në aspektin

e gjërë Ekonomiko-Solcialo-Politik, në rend të parë ktu tek ne në Gjermani, 

si dhe me punën permanente e të palodhshme, në kombinacion e bashkpunim me udhëheqjen për politikën e jashtme, në formë eksplicite dhe me një meritë të paparë, të cilën rrallëkush nga akterët e zhanrit politik botërorë e kan në dispozicion dhe që e kan arritur e ndoshta as që do të mund ta arrijnë ndonjëher një rrezultat të nivelit si Bundeskanzelarja e Gjermanisë Fr.Dr.Angela Merkel.

Historia e politikes Gjermane e posaqërisht e asajë Botrore, për ktë vitë do të regjistrroi kapitullin, e mbarimit të legjislatures së trretë të  Bundeskanzelares Gjermane Fr.Dr.Angela Merkel,

e nënta me radhë deri më tani, nga të gjith Kryeqeveritarët apo Bundeskancelarët Gjerman qyshë nga Shtatori i Vitit 1949.

Kapitull ky i njė mbarimi të një legjislature të një ZONJE TITANE dhe frytdhënëse, gjithmonë me një politikë-zgjidhje të rasteve në kohë edhe ate në formë sa me shum të mundshme të sinqertë. 

Me një ndikim për një zhvillim sa më afatgjatë, me një synim dhe qëllim të një stabiliteti Socialo-Ekonomiko-Politik Vendorë si dhe Botërorë.

Gjithsesi është për tu lobuar dhe nuk duhet harruar si dhe duhet të mirret parasyshë dhe poashtu me Rrespekt të vlerësohet rasti i shpëtimit i mija njerzëve rrefugjat në vitet e kaluara të cilët dashtë e pa dashtë, të mbetur në mëshirën e fatit të Jetës së tyre

e paten gjetur dhe ende po e gjejnë veten në dhe pas trazirave shkatrruese agresive të politikanëve të shteteve të tyre, politikan të cilët fatkeqsisht anipse gjindemi në shekullin 21 në fokus e kan dhunen, shkatrrimin masakrimin dhe përndjekjen e popullit vetem e vetem për interesat e tyre idiotike autoritare e politikohegjeministe!

Shihpërktë Bundeskanzelaren Gjermane për qeverisjen e sajë që prej Datës 22.11.2005 e deri në zgjedhjet e Bundestagut të ktij viti 2021 historia më e re e njerzimit e dekoroi dhe ia dha emrin; „Mama Merkel“ 

Poashtu edhe unë për vlerat e sajë HUMANITARE ia kam dërguar një letër elektronike pra një E-mail me daten 07.04.2020 ora 10:07h ditë e Martë Institutit të Nobel-Price-Organisation-Nomination dhe kam propozuar Bundeskanzlerin Fr.Dr. Angela Merkel për Çmimin Nobel.

P.S.

Për afërsinë në distancë, për me shum se 10 Vjet dhe në emër të Lindjes sonë me një datë, i falemnderohem Zotit me Shpirtë.

Dankeschön das e Sie gab und sei Gott das es Sie noch viele Jahre gibt Frau Bundeskanzlerin Fr. Dr. Angela Merkel.

ZOTI e bekoftë popullin Shqiptarë,

Kosovën dhe Gjermaninë.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat