Dardania Pellazgo Ilire, hapi i parë në Këshillin e Evropës

Opinione

Dardania Pellazgo Ilire, hapi i parë në Këshillin e Evropës

Nga: Hafiz Shala Më: 17 prill 2024 Në ora: 12:35
Autori Hafiz Shala

Evropa më në fund, ia hapi perden shtetit më të ri duke i përmirësuar gabimet e sajë tragjiko-historike ndaj një populli më të vjetër në Ballkan dhe Evropë.

Shteti kriminal, sot e mori nokdaunin e parë më shpresë se do të nokautohet në muajin maj po të këtij viti.

Evropa, ma hapjen e derës së mbyllur më shekuj ndaj popullit më civilizues më kulturë mbi popujt tjerë të Evropës, e vërtetuar në të gjitha lëmitë e shkencës, kulturës, letërsisë, gjuhës, artit të teatrit e filmit, sportit e muzikës personalitete të shquara më origjinë shqiptar si shumë reformator, mbretër e heronj si Gjergj Kastrioti Skënderbeu i cili e mbrojti krishterimin në qendër të Romës e ne midis të Evropës, i doli zot kombit për t’u çliruar nga Perandoritë, u pasuruar më Nenë Terezën bamirësen e botës qw na bënw krenar neve si komb e Evropën si Kontinent.

Evropë, gëzuar anëtari i ri me të cilin i shtohen vlerat e shmangura me shekuj ndaj këtij kombi më fisnik në rruzullin e tokës.

Sepse, kurrën e kurrës, nuk sulmon as fqinjë e perandori nëse ata ose ato nuk kanë patur pretendime territoriale.

Evropa, sot e, definitivishtë në maj të këtij viti, është me e pasur, më e fuqishme dhe më demokratike.

Popullit, udhëheqjes së shtetit dhe partive politike, gëzuar dhe e trashëgofshi dhomën e shumëpritur në gjirin e Evropës, tani të moderuar më njerëz të shekullit 21.

Më fat hyrja në dhomën e shteteve demokratike me shpresë e dëshirë që, të silleni ashtu siç jeni, të drejtë e të barabartë për të gjithë, pa dallime, kufijsh, kulturash, religjionesh e historish.

Gëzuar, Dardania ime Pellazgu-Ilire.

Hafiz Shala

New York

16 prill 2024

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat