Ku po të dhemb “gjeneral komisar” Hisen Berisha...?!

Opinione

Ku po të dhemb “gjeneral komisar” Hisen Berisha...?!

Nga: Agron Shabani Më: 17 maj 2021 Në ora: 12:08
Hisen Berisha

Kam vërejtur shpesh se saherë iu kruhet ose gicilohet Hashim Thaçit, Riçard Grenellit, Isa Mustafës, Ramush Haradinajt, Enver Hoxhajt, Fatmir Limajt a dikujt tjetër: Disa kasnecëve, ciceronëve, rrogtarëve, kurirëve, bedelëve ose papagajve të tyre, të 'gjinisë mëshkullore' iu shkon gjak hundëve.

Nuk jam me profesion gjinekolog ose diçka tjetër, me i ndarë ose periodizuar fazat ose ciklet e "mestruacionëve mëshkullore", por mendja m'a thotë se në rastin e disa "burrave"ose "mëshkujve" shqiptar ose kosovar: Si duket, edhe Zoti, edhe natyra, i kanë gabuar gjenët dhe gjininë. Vlojnë, derdhën, masturbojnë ose ejakulojnë shpejt dhe shpesh disa "burra të dheut"! Njëri për Thaçin, tjetri për Haradinajn, tjetri për Grenellin ose Netanjahun e Izraelit ë etj....Gjithëmonë me lot, menstruacione ose me vajë në buzë, duke ua marrë herë me dorë e herë me gojë Grenellit, Thaçit etj. 

Ndonëse, disa si B. S., G. M., P. B., B (Gj) K etj..qysh moti, kanè çuar ose heçur dorë nga gjinia mëshkullore dhe janë bërë gra ose çika (goca) të urta. Nejse!

Shoku "gjeneral komesar" i Ibrahim Rugovës, apo i Hashim Thaçit, Kadri Veselit e Xhaivit Halitit & Company (nuk dihet me saktësi)-Hisen Bërisha, kishte marrur sërish turr ose n'thua në Albin Kurtin dhe vetvetën e tij, me një pamflet ose paçavurë të radhës në "Kosova Press" me titull "Kanceri i shtetit-qeveria e gabuar"! Shih ti dylberin e Grenellit dhe "avokatin e madh" të Izraelit!

Nuk e ka dertin të Izraeli Hisen Bërisha, por tek frika latete ose permanete nga Albin Kurti dhe qeveria e tij që i kanë shpallur luftë të pakompromis krimit të organizuar, kontrabandës, korrupsionit, prostitucionit institucional ose politik dhe kështu me radhë, ku sipas shumë gjasave bën pjesë edhe Hisen Bërisha së bashku me Haradinajt, Hashim Thaçin, Xhavit Halitin, Enver Hoxhajn, Isa Mustafën, Sabri Kiçmarin, Sabri Hamitin dhe shumë të tjerë.

Ndonëse, krejt hajnat (hajdutët), matrapazët dhe analfaetët politik, mëse tepërmi thirrën në emrin e Rugovës, miqësisë me Izraelin etj.

Në këtë vorbullë, Kosova së bashku me paradokset, anomalitë dhe patologjitë e saj reaksionare dhe anakronike, ka shumë kohë që është shndërruar në "parajsè" të premtuar të krimit të organizuar, kontrabandës dhe korrupsionit të lartë në shkallë vë­ndore dhe ndërkombtare. Përkatësishtë, në "tokë të askujt" për shpërlarje parashë, bisnesësh dhe llogarishë të panjohura (misterioze) për publikun ose auditorin e gjërë.


Nuk është problemi tek Ibrahim Rugova, në emrin e të cilit janë ngritur, promovuar ose pasuruar edhe tyrli kali, gomari, mushke ose hajvani që nuk e kanë njohur as takuar kurrë Rugovën, dhe nuk e kanë lëxuar kurrë asnjë libër, varg ose poezi të tij, apo sëpakut një faqe libri ose gazete! Apo, ish udashët dhe bijtë e tyre që thirrën dhe përbehen aq shumë në shpirtin, jetën, veprën dhe personalitetin e Rugovës! As tek Izraeli etj. Jo çfare!

Bali Hisen,

Ndonëse, nuk të njoh personalisht, dhe nuk të kam takuar kurrë...Nga ajo që mund të shihet, lëxohet dhe kuptohet nga largësitë ose distancat e ndryshme: Ti je një tip që vuan nga flegmatozmi, narkolepsia, inhibiliteti, si dhe nga kompleksi i Edipit, gjegjësisht i inferioritetit ose maliciozitetit. Ti i merr erë shumë largë stërvinës... Ndoshta ke parë ose shetitur edhe me shumë se Magelani, Kristofor Kolombo, Xhakomo Kazanova, Hashim Thaçi, Ramush Haradinaj, Xhavit Haliti etj...Por, nuk ia vlen fare. Kot se koti  kur je ...!!!

Bali Hisen,

Pa dashur të lozi rolin e "gjeniut politik" ose ndonjë "kujdestari të madh të fatëve të globit!": Për ty dhe krejt ata që i njohin ose përcjellin sadopak marëdhëniet ose raportët e gjithëmbarëshme botërore ose ndërkombtare, e dijnë se marëdhëniet ose raportët e SHBA-s me Turqinë në veçanti, si dhe me botën arabe ose muslimane në përgjithësi, nuk janë të mira ose miqsore si dikur. Miratimi (aprovimin) i gjenocidit turk -kundër armenëve nga ana e Presidentit Biden dhe Administratës së tij në Washington DC, tërheqja ose largimi i trupave ushtarake amerikane nga Avganistani, reduktimi drastik i kontigjentit amerikan në Irak së bashku me tërheqjen ose largimin e amerikanëve dhe gjermanëve nga baza ajrore e"Inxhirlikut" në Turqi dhe zhvëndosja e tyre e përkohëshme në Jordani (deri me ngritjen ose ndërtimin e një baze të re ajrore të SHBA-s, Gjermanisë ose Natos në Shqipëri a dikund tjetër në regjionin e Mesdheut, Jonit ose Adriatikut, si thonë njohësit konfident ose diskrecionsl të çështjeve strategjike ose gjeopolitike)-janë edhe një tregues tjetër më shumë. 

 

Afrimi i madh i Turqisë me Rusinë në kuptimin e "miqsive" ose subaleancave të fluidshme, turbulente, diskrepante, disonante dhe tepër hektike, reaksionare dhe anakronike -kundër interesave strategjike ose gjeopolitike të SHBA-s, Natos ose Perëndimit, blindimi ose pajisja (armatosja) e Turqisë me sistemin raketor të blerë nga Rusia së bashku me "rolin ose misionin e përbashkët ruso-turk" në luftën e përgjakshme dhe shkatërrimtare në Siri, si dhe provokimët e vazhdueshme ose sistematike të Turqisë-ndaj Greqisë dhe kështu me radhë, nuk janë parë me sy të mirë nga SHBA-s ose Perëndimi.

Ndërkohë që Franca, Britania e Madhe, Gjermania dhe SHBA-s, e kanë ndihmuar, mbrojtur dhe shpëtuar dikurTurqinë nga bankroti ose kolapsi total. E sidomos gjatë luftërave ruso-turko për Krimenë etj. Nejse!

Bali Hisen,

Për t'i njohur ose kuptuar me mirë sfidat, turbulencat, problemët, procesët dhe fenomenët e shumëta kosovare (e sidomos anomalitë dhe patologjitè e atjeshme reaksioanare dhe anakroike)- ja vlen të lëxosh ose kuptosh veprën e filozofit ose dijetarit francez, Pjerre Jurieu, kur flet ose shkruan mbi "integritetin dhe sovranitetin e popujve dhe shtetève artificiale ose johistorike, duke e mohuar dhe harruar të kaluarën ose historinë e tyre, me shikim drejt integrimëve ose ardhmërisë kontinentale ose interkontinentale"! 

Ndërkaq, D. Easton me veprat e tij shkencore "A Discipline Dividet: Schcoolls and the Sects in Political Science", si dhe në "New Handbook of Political Science", thuhet se i ka vënë bazat ose themelet e njohura strikte, rigoroze, progresive, moderne ose bashkohore në politologji ose shkenca politike. Kjo në radhë parë për faktin se shkencat politike ose politologjia moderne ose bashkohore gjithandej vendëve liberale dhe demokratike të globt, kanë lindur, janë zhvilluar dhe përsosur krahas lulëzimit ose shkëlqimit të njohur arsimor, shkencor, ekonomik, industrial dhe teknologjik në SHBA-s etj.

Ndonëse, të gjitha sistemët dhe regjimët e njohura kriminale, gjakatare, despotike, autoritare, totalitariste, militariste, hegjemoniste ose ekspanzionniste së bashku me mentalitetët, ideologjitë, kthetërat dhe fiksionët e sëmuara dogmatike, demagogjike, hipokrite, ataviste, reaksionare dhe anakronike, në menyrë brilante, kompetente dhe suplementare ose kontemplative, i ka paraqitur ose prezantuar Franc Noiman (Franz Neuman) në librin e tij me titull "The Democratic and the Authoritarian State" (Shteti demokratik dhe  shteti autortitarist). U kuptua se politologjia dhe filozofia e njohur moderne ose bashkèkohore, në kuptimin e terminologjisë së njohur çmuese ose vlerësuese, shohin me dyshim çdo levizje ose çdo gjë që largon nga ajo që mund të quhet studim ose analizë e mirëfillët shkencore ose metodologjike. Kjo mbase, është edhe një dëshmi tjetër se tabloja ose gama e gjërë e influencave, ndikimëve, reflektimëve, interferimëve dhe referimëve të ndryshme eksterne ose eksplikative në kritikën dhe filozofinë e sotme politike ose analitike, kanë një dimension dhe karakter të gjërë kolateral, konstelacional dhe multilateral. 

Bali Hisen,

Mëqe sipas H. Bergsonit, "ne e vlerësojmë intelektin ose itelegjencën e njeriut, si gjenë, resursin ose asetin kryesor tek njeriu i ditur, dhe ne e dijmë se nuk ka ekskurs, diskurs, proces, fenomen, paradoks ose reaksion qytetar, fetar, kulturor ose politik, të cilin intelgjenca ose elita e njohur shkencore, intelektuale, kulturore, politike dhe diplomatike, nuk mund të japin spjegimin, definicionin ose përgjigjën e duhur shkencore ose humaniste, si dhe nuk ka inferioritet ose maliciozitet të cilin, nuk mund të riparojnë dhe kompenzojnë.": Ateherë, megjithë "potencialin ose kapacitetin e madh" studimor ose analitik që keni, jeni shumë të vegjël (minor) me i njohur, vlerësuar ose vedosur mbi fatët e globit. Dhe, kjo pa i njohur, lëxuar dhe kuptuar kurrè ngjarjet, mesazhet, interesat, aspiratat, fytyrat, figurat, portretët ose fotografitë e miqve dhe aleatëve kryesor të Kosovës dhe shqiptarëve.

U mor vesh se besimi dhe morali origjinal ose autentik, sipas Jean Paul Sartërit, Albert Camys etj, në radhe të parë është manifest, tundim, narracion ose shprehje e lirisë, autonomisë dhe pavarësisë objektive dhe subjektive të individit dhe kolektivitetit. Ai iu ndihmon individit dhe kolektivitetit të zbardhin (ndriçojnë) dhe rregullojnë tërësinë e mendimëve, veprimëve dhe reagimëve të tyre.

 

Bali Hisen,

Duke iu kthyer lëximit ose mësimit, kuptojmë se është një mrekulli ose spektakël me i madh se sa deti dhe qielli, dhe ai është shpirti, besimi dhe intelekti ose intelegjenca e njeriut. 

Bali Hisen,


Nuk ka filozofi as politikë kosovare ku çdo ditë e jetës ose botës sonë nën robërinë dhe tiraninë serbiane ose turko-otomane, të mos jetë konsideruar si ferr ose një burg i madh. Ndaj, nuk ka njeri, politikan ose intelektual shqiptar në këtë botë ose mbi këtë tokë që nuk mendon, reflekton dhe nuk e ka të qartë faktin se Kosova dhe shqiptarët në kohën e regjimit kriminal dhe gjakatar të Beogradit (Rankoviçit dhe Millosheviçit & Company), ashtu sikurse nën pushtimin (sundimin) turko-otoman, jetonin në burg (robëri), tirani, marrëzi dhe hipokrizi totale ose absolute. E sidomos atëherë kur popullit (kombit) dhe atdheut, u kishte shkuar thika e serbit në asht dhe laku i robërisë së gjatë, dikund thellë në fytë dhe në shpirtë. E vërteta është bijë e kohë dhe jo e autoritetëve të shtetit, pushtetit ose politikave të ndryshme ditore ose peripdike o Hisen zeza! Apo...?!

Bali Hisen,

Miqtë dhe aleatët kryesor të Kosovës dhe shqiptarëve-janë SHBA-s, Gjermania, Britania e Madhe, Italia, Kroacia, Austria, Perëndimi....E jo Turqia, Kina, Rusia etj...!

Bali Hisen,
 

Popujt (kombet) dhe shtetët e ndryshme, sipas filozofisë kristiane ose perëndimore, bali Hisen, ashtu sikurse yjet në qiellin ose universin e pafund, iu nënshtrohen eklipsëve ose procesëve të ndryshme evolutive ose ripërtrirëse në kuptimin e asaj se gjithëçka ripërtrihet, transformohet dhe merr kuptim e jetë të re, sapo të rishfaqët (rikthehët) drita e bekuar e Zotit. Edhe agu (agimi) dhe ringjallja, gjithënjë sipas filozofisë kristiane, janë shfaqje të larta hyjnore dhe sinomike në kuptimin e rishfaqjes së vazhdueshme të dritës së jetës, gjenialitetit ose fenomenologjisë së natyrës, shpirtit, intelektit dhe mbijetesës ose ekzistencës së njeriut.

Bali Hisen,

Si duket, kokshe (qenke) ba kaps nga korrupsioni?!  Po u deshka me të çpua (shpua) prapa....! Jo me t' i çelë dy bira, por me t'shliruar pak nga kapsllèku.

Bali Hisen,

siç shkruan Bibla, Davidi atëbotë i ftoi dhe gostiti në rezidencën dhe audiencën e tij përfaqësuesit e të gjitha fiseve të Izraelit, kur i thanë dhe garantuan se e kishin njohur ose pranuar si mbret. Ndërkaq, dikush tjetër nga suita ose bashkëpunëtorët e tij, megjithatë u desht t'ia ceknin ose rikujtonin në sfond mbretit David, kalvarin, vuajtjet, travajet, krajatat dhe tragjeditë e shumëta të Solomonit ose popullit të Izraelit nga Holofernoja, Baltazari, Hamurabi ose Nubukardenazori të Babilonisë ose Persisë, të cilët i kishin kremtuar dikur festat ose fitoret e tyre me "gotat e shënjta", të mbushura jo me vërë, por me gjakun e izraelitëve ose palestinezëve të vrarë, prerë ose masakruarë, tè cilëve ua kishin vjedhur ose plaçkitur edhe Tempullin e Jeruzalemit.

Hashim Thaçi dikur..në stilin ose cilësinë e njohur të "Mesisë" (Moisiut), Jakobit Izrael, Davidit ose Solomonit, pas e kremtoi fitoren presidenciale, dikur i ftoi ose detyroi "solemnisht" deputetët e parlamentit kosovar (PDK-LDK dhe AKR) që e votuan dhe zgjodhën asokohe për kryetar ose president të Kosovës, për të votuar dhe mbështetur në menyrë unanime ngritjen ose themelimin e "gjykatës speciale"! Duke e votuar dhe miratuar kështu ("urbi et orbi" ose "ultima ratio") asokohe "krimin dhe denimin e njejtë ose të barabartë të çlirimtarëve dhe patriotëve shqiptar të UÇK-s dhe çetnikëve ose kriminelëve serbian"! Ishte pra një vendim ose diktat (ultimatum) neronian ose cezarik i Hashim Thaçit, Isa Mustafës dhe Kadri Veselit e Behgjet Pacollit të PDK-s, LDK-s dhe AKR-s- kundër Albin Kurtit dhe Ramush Haradinajt ose deputetëve të atëhershëm të Vetvendosjes dhe AAK-s, për të votuar ngritjen dhe themelimin e tribunalit ose "gjykatës speciale" e cila doli (rezultoi) të ishte e pameshirëshme edhe ndaj vet Hashim Thaçit dhe nenshkruesve të tjerë të saj.  Ata që nuk e votuan dhe nënshkruan themelimin e asaj "gjykate të pavarur" dihet se çka (çfarë) ndodhi me ta! (....)  
Dhe, shih ti! ...Lidhur me gabimët e veta kolosale dhe kolaterale që ua kishin shkaktuar Kosovës dhe UÇK-s me rastin e miratimit të gjykatës speciale, Hashim Thaçi & Company, fajtorin kujdestar u munduan të gjejnë ose zbulojnë në Shqipëri! Duke e lakuar ose apostrofuar për të keq edhe Emrin e Prof. Dr. Sali Bërishës dhe kështu me radhë. Lojëra të njohura kalamajsh ose adoleshentësh në delir ose katarsis politik, juridik etj...Si në "Procesin" e njohur të "Jozefit"të Franc Kafkës, apo "zotit Koiner" në "parabollat e shkurtëra" tè Berthold Brechtit etj. Tashti fajtore e re (kujdestare) për gjykatën speciale, edhe shefja e diplomacisë kosovare, znj. Donika Gërvalla, e nesër ose pasnesër (ndoshta) edhe Predientja Osmai, Kryeministri Kurti, Kryeparlamentari Konjufca dhe të tjerë, o Bahri zeza!

Bali Hisen,


rrugën e Thaçit, e ndoçi edhe Ramush Haradinaj! Pse? Sepse, Ramush Haradinaj së bashku me Hashim Thaçin, Isa Mustafën, Kadri Veselin dhe Fatmir Limajn e përmbysën (me puç ose grushtet parlamentar)-Albin Kurtin dhe kabinetin e tij qeveritar nga pushteti! A e di pse o Muharrem ? Sepse, Grenelli është i fortë.

Bali Hisen.

shefi dhe kumbari jotë (yti), Ramush Haradinaj i Glloxhanit, nga "heroi i tarifës maksimale"(1OO,%) ndaj Serbisë, gjegjësisht nga "kalorës ose gardian i çeliktë  i sovraniteti ose integritetit teritorial ose gjeogragik të Kosovës", sa çel e mbyllë sytë u kthye ose shndërrua në "arkitekt" varrëmihës ose shkatërrimtar të integritetit ose terësisë teritoriale të Kosovës!  Pse (përse) ndodhi kjo?  Sepse, në Kosovë shkruhet dhe filtët shpesh ose vazhdimisht për frikën, për forma entuziazmi me shfaqje, profile ose manifestime të ndryshme ekstatike ose ekstazike agresiviteti, fataliteti, stupiditeti, nebuloziteti ose iracionaliteti, mbi kurajon përballë kanosjes ose rrezikut etj. Ndërkaq, problem kyç ose themelor me të cilin përballen sot (për çastin ose momentin) populli, shtetit, pushteti ose shoqëria e gjithëmbarshme kosovare, pos tjerash është fakti i njohur sipas të cilit atje nuk njihen dhe nuk pranohen faji, llogaridhënia ose përgjithësia personale (individuale) në raport me ngecjet, stagnimet, turbulencat, sfidat, paradokset ose deshtimet e ndryshme globale ose kolektive. Natyrisht se liderët ose politikanët e ndryshèm kosovar, nuk kanè asnjë problem ose vështirësi të pranojnë rolin vendimtar të papërgjithësisë objektive dhe subjektive në momente, situata, qëndrime dhe vendime të caktuara, por nuk mund të pranojnè mediokritetin, analfabetizmin, joprofesionalizmin dhe fajin e tyre personal ose individual -lidhur me ngecjet, stagnimet dhe dështimet globale ose kolektive si element të veçantë dhe për pasojë, llogaridhënien dhe obligimët e njohura personale, institucionale, morale, ligjore ose konstitucionale të veprimeve, reagimeve, vendimeve ose gabimève të tyre kolaterale, kardinale ose trashanike kundër popullit (kombit) dhe atdheut.


Kemi vuajtur dhe sakrifikuar shumë ne shqiptarët në rrugën e gjatë dhe aq të mundimshme të mbijetesës ose ekzistencës sonë individuale dhe kolektive. Edhe ti bali Hisen...Edhe Thaçi, Ramushi, Haliti, Rugova... Po, po!

Bali Hisen,

Të lutëm, a po e sheh dhe kupton se gjykatën speciale nuk e sollën Albin Kurti, Donika Gërvalla, apo pushteti aktual në Kosovë, por Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Jakup  Krasniqi, Isa Mustafa, Sabri Hamiti etj.

Bali Hisen,

ata që e vjeshin (plaçkitin), e shesin ose kontrabandojnë lirinë, pavarësinë, tokën, pronën, pasurinë, nderin, moralin, sovraitetin dhe interietin e shtetit dhe popullit të vet, nuk janë miq të Izraelit as të SHBA-a a dikujt tjetër. Me beso!

Bali Hisen,


Atyre që e kanë zor ose u vije (vjen) marre me u bërë njerëz të ditur, shkenctar, filozof ose gjeneral kariere ose proesional, sipas Friedrich Nietzsches, i kanë gjasat e mëdha për t'u bërë piktor, peshkatar, gjuetar ose "analist" të shpifur ose spekulativ.

Bali Hisen,

në kuader të epistemologjisë dhe antropologjisë së njohur politike, respektivisht, brenda "filozofisë së jetës materiale dhe asaj ekzistencialiste", sikur bëhët edhe deshifrimi dhe deskriptimi i botës dhe natyrës", gjë që është edhe qëllimi final ose kryesor i filozofisë. Në këtë rast, edhe studimet ose analizat e njohura shkencore ose filozofike, nuk ngelin të izoluara, por, ato kthehen tek vlerat dhe parimet e larta morale dhe njerëzore. Respektivisht, në sistemin e vlerave dhe resurseeve të përbashkëta (globale ose universale) të cilat bëjnë dritë ose rrezatojnë duke zbritur tek çështjet humane ose njerëzore. Tek e fundit, është fati ose ligji i dhembjes, frikës, ndëshkimit, sëmundjes dhe vdekjes që varet nga të gjitha gjërat tjera. Në këtë kontekst, filozofisë së shpirtit ose subjektit, i kundërvihet filozofia e natyrës, filozofia e objektit, pasivitetit, frikës, pesimizmit, iracionalitetit dhe fatalitetit tè antropomorifizuar me qiell lebroz.

Bali profesor,

intelektuali i lartë, mësusi, profesori ose pedagogu, sipas George Wilhelm Friedrich Hegelit, fillojnë gjithëmonë me identifikimin, evidentimin ose gjetjen dhe përmirësimin e gabimëve të ndryshme tek nxënësi ose studenti. Ndërsa, pedagogët ose intelektualët e shpifur, stisur ose sajuar, shohin vlera dhe merita pozitive në gjithëçka ose në çdo gjë. Duke iu kthyer lëximit, mësimit dhe besimit, kuptojmë se është një mrekulli ose spektakël me i madh se sa deti dhe qielli, dhe ai është shpirti, besimi dhe intelekti ose intelegjenca e njeriut. 

Tezja Kimete,

 "Profeti (Krishti) qanë, ndërsa Volteri, Kanti dhe Hegeli qeshin....Pse? Sepse, nga ata lot hyjnor ose profetik, si dhe nga ato buzëqeshje të thella njerëzore ose gjeniale, kanë lindur ose ardhur shkëlqimi dhe bukuria e mendjes (intelektit), besimit, kulturës dhe qytetrimit ose civilizimit tonë.", do thoshte dikur i dituri ose i mençuri.

Bali Hisen,

 Në majat e larta të tempullit të dijes dhe lavdisë së madhe shtetrore, nacionale, ushtarake (luftarake), historike dhe patriotike, asnjëherë nuk është zhurmë as tollovi.

Shfaq komentet
comments powered by Disqus
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat