“Kryeministri shqiptar”

Opinione

“Kryeministri shqiptar”

Nga: Kalosh Çeliku Më: 16 shtator 2023 Në ora: 10:50
Kalosh Çeliku

Avokati i Popullit dhe kandidati për kryeministër shqiptar i BDI -së, Naser Ziberi në një intervistë për Alsat thotë premtimet për kryeministrin shqiptar nuk duhet të shkilen.

“Një rregull parimor në politikë është se premtimet nuk shkilen, për arsye se të bën të pabesueshëm para elektoratit. Unë besoj se do të realizohet kjo pa ose me Naser Ziberin”, theksoi Avokati i Popullit, Naser Ziberi. Ai me këtë deklaratë i ka çuar porosi kreut të BDI -së, Ali Ahmeti. (INA)

Punemadhe. Porosi e argatit sokaqeve të partive politike shqiptare në “Bit-Pazar”. Dje, komunist. Sot, neokomunist. Nesër, një Zot e di?! Ende, turret pas një torbe me taxhi përqafe. Ose, një krahu me kashtë në grazhd pas partive politike shqiptare. Pak, iu duk shpërblimi i postit të Avokatit Popullit. Tashti, e kërkon edhe postin e “Kryeministrit shqiptar”?! Popull, që krenohet me tre kryeministra në Ballkan?! Dhe, e do edhe një kryeministër shqiptar në Maqedoninë e Veriut?! Fatkeqësi kombëtare. Naçe Ziberovski, siç duket ende nuk e di, se: në politikë nuk ka rregulla, nuk ka sinqeritet, nuk ka premtime, nuk ka “Besë”. Po, ka: poste partiake të përkohshme, ka vende pune, pasuri personale, familjare, klanore, partiake. Hajdutëri. Tradhëti. Dhe, vrasje.

E kam përsëritur unë, herë pas here në shkrimet e mia publicistike dhe libra këtë fenomen të çuditshëm të “politikanëve” shqiptar. Siç, duket Avokati i Popullit, nuk lexon gazeta, viziton portale elektronike, përcjell emisione televizive. Nateditë, rri në Facebook dhe Instagram. Nuk e di, edhe pse ka punuar në “Flakën e vëllazërimit”?! A, ka ndonjë libër në shtëpi. Politika, është kurvë e Shtëpisë Publike: Më rrene, të rrena. Rrëzova, në shtrat. Më rrëzove...

Edhe, të kthehemi te parashikimi i Sali Ramadanit - Kërçova, për Ditën e Nesërme, që e dëshmoi edhe vetë politikani Naçe para kamerave televizive: të cilin përsëgjalli, Xhaxhi kuqezi publikisht e pagëzoi me këtë emër dhe mbiemër në Kuvendin e Maqedonisë, i shëtitur bythekrye në redaksinë e “vëllazërim – bashkimit” si gazetar, deputet dhe Avokat i Popullit?!

Përçudi, sot “burri” botës: nuk është i kënaqur si politikan i arratisur me poste partiake, emërime politike kabineteve dhe salloneve në Shtëpinë Publike. Ëndërron, edhe postin e “kryeministrit shqiptar” në Maqedoninë e Veirut?! Përmëtepër, merr guximin e Don Kishotit shqiptar me Sanço Pançon përmbrapa hipur mbi gomar: e kërkon edhe publikisht para kamerave televizive, dhe popullit edhe postin e premtuar të “kryeministrit shqiptar”?! Poste partiake - politike, që shqiptarët i kanë pasur edhe në sistemin komunist jugosllav. Edhe, atë: përveç, posteve larta partiake: edhe, kryetar të Jugosllavisë, Sinan Hasanin. Është, i vonuar Dudumi si kryeminstër shqiptar në Maqedoninë e Veriut. Sot, kur shqiptarët, nuk bëjnë luftë për poste politike, por bëjnë luftë për Shqipëri.

Edhe, “gazetar”, edhe politikan, edhe deputet, edhe notar. Kohën, e fundit edhe Avokat i Popullit?! Jo, i imi si shkrimtar. I Ali Ahmetit. Ndoshta, po. Nuk e emërova Unë me emër e mbiemër, Avokat të Popullit. Ali Ahmeti, e nxorri në fushëbetejë. Nuk kryqëzohen këtu shpatat, po Penat. Trutë.

Sot, ti lufton, për postin e “kryeministrit shqiptar”?! Jo, se: të rrëshqasin këmbët në këto profesione politike - “artistike” të rrezikshme maleve me borë. Nuk ke sajë, as ski me dru lisi të rrëshqasish kodrave. Aqmëpak, dhiareve me Pyka shelgu pa shenja komunikaconi në rrugë. Unë, si shkrimtar, po të kisha pushtet: ty, të kisha rrasë në kontenierët e mbeturinave në “Bit-Pazar”. Nuk, e di Ditën e Nesërme, a do të kishte ndonjë burrë Nane të të barti me qerre përmes “Bit-Pazarit” në fabrikën e ciklimit të mbeturinave komuniste.

Politika, është akull. Nëse, nuk di të rrëshqasësh me sajë, as me ski Lisi maleve me borë, e thyen kokën me Pyka shelgu në “Përrua - Thanë”. Unë, ende rrëshqas maleve me borë dhe akull me Penën me dy tyta.

Politikanë, hamami: ende, merreni me “kryeministrin shqiptar”?!...

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat