Studentët t’u prijnë protestave kundër regjimit

Opinione

Studentët t’u prijnë protestave kundër regjimit

Nga: Mr.Ali Hertica Më: 19 shkurt 2024 Në ora: 09:38
Mr.Ali Hertica

E gjith shtresa intelektuale duke u nisur nga  gazetarë, njerëz të letrave, intelektualë, artistë, sociologë, juristë të shquar mund ta kishin pasuruar, zgjeruar dhe përmirësuar protestën, Bazuar në raportet që merr Zyra e Rregullatorit të Energjisë Elektrike (ZRRE) nga operatoret e licencuar, vlera e përgjithshme e energjisë së faturuar.  Sepse tani shum  qytetarët e Kosovës paguajnë për serbët e komunave veriore është 113  milionë euro për çdo vit dhe kjo ka ndodhur me vetëdijen e institucioneve përgjegjëse “Protesta kërkon të zgjojë nervin e kësaj shtrese, që mban dhe duhet të mbajë qëndrime si zëdhënësja dhe përçuesja e vlerave më të mira që kemi dhe trashëgojmë. Liria për të protestuar është themeli i sistemeve demokratike, liri kjo e sanksionuar edhe në Kushtetutën e Republikës së Kosovës , një liri individuale dhe kolektive, që mund të përdoret për çdo kauzë të ligjshme. 

“Krimi ka evoluar jashtëzakonisht me kalimin e kohës. Të gjithë i njohin strukturat në formë piramide si te Kumbari me një udhëheqës të madh. Sot, këto organizata janë shumë më të ngjashme me rrjetin. Sigurisht që ka ende ato organizata të modës së vjetër, por shpesh duhet të merremi me partneritete ad-hoc.”“Kriminelët komunikojnë gjithnjë e më mirë dhe bashkëpunojnë shumë më shpesh. Për shkak të zhvillimeve teknike, organizatat mund të riorganizohen me shpejtësi rrufeje dhe shpesh janë të pakapshme. Ata janë gjithmonë në kërkim të mundësive të reja në ndryshimin e rrethanave.”

Qytetarët ende nuk janë mësuar t’i gëzojnë këto të drejta. Aksioni qytetar është pak i zhvilluar dhe shqiptarët ende nuk kanë mësuar që kanë disa të drejta, të cilat duhet t’i kërkojnë dhe t’i mbrojnë. Gjithë ajo robëri mendore dhe e ndërgjegjes ka rritur një brez, i cili është mësuar të jetë i nënshtruar ndaj të gjitha politikave që vijnë prej politikës. Ndaj, shumë pak njerëz e kanë ndërgjegjen për të marrë pjesë në protestë”, u shpreh ai. “Indiferentizmi na ka pushtuar si shoqëri dhe asnjë padrejtësi nuk sjell më reagim. Në mbrojtje të duarve të tyre të pista, politikanët nuk janë ndalur së kryeri eksperimente të pafundme, me të vetmin synim, zvarritjen e reformës. Është kjo arsyeja që ne shqiptarët e kemi kuptuar se sido të ndodhë, kjo politikë i ka bërë tashmë pis të gjitha duart e saj.Kjo klas poltike duhet të largohet nga pushteti .Ne nuk duhet të shpresojmë në ndonjë rreze drite në fund ku ndodhemi tashmë. Tashmë të gjithë e kemi të qartë, kemi në krye një klasë politike krejtësisht të degraduar dhe pa asnjë mundësi shërimi.

E vetmja zgjidhje është largimi i saj. Te ne, gjithçka është pushtuar nga korrupsioni dhe degradimi, duke shfrytëzuar flamurin e antikorrupsionit. Është ky lloj pushteti që ka mundur të mbushë sistemin e drejtësisë me kukulla të pista, që ua garantojnë vjedhjet dhe abuzimet. Duke vepruar në kokë të vet,këto qeveri kanë bërë që të hapet një hendek i madh midis popullit dhe pushtetit. Në demokracitë e zhvilluara perëndimore populli e ka fjalën e parë dhe përfundimtare në të gjitha hallkat e shoqërisë, ndërsa detyrë e qeverive është kanalizimi dhe miratimi i atyre kërkesave që sovrani i parashtron.Tek ne ka ndodhur një fenomen i padëgjuar deri tani ndoshta edhe për shkak të specifikë së situates.

commentFirst article
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat